A kutyánk mozgásigényét nem szabad a háttérbe szorítani, még akkor sem, ha egy újabb jövevénnyel, vagyis most ténylegesen egy igazi babával bővül a család.

Lassan fél éve, hogy Panni, a tacskónk megismerkedhetett az újdonsült családtaggal, Annával. Az elején inkább a távolból figyelte, de most már közelebb merészkedik hozzá. Elég mókás végig szemlélni azt, ahogyan egy kutya életébe érkezik egy gyerek, ahogy a kutya követi végig a növekedést, a fejlődést, figyeli a bébi első nagyobb mozdulatait, felkapja a fejét, ha megfordul az ágyban, vagy ahogy szépen üldögél.

És igen, már átléptünk abba a korba, amikor már Anna tud egyedül is magabiztosan ülni, így itt volt az ideje beszerezni egy sportbabakocsit a babaverda.hu/babakocsik/sportbabakocsik oldalról. Barátnőm ajánlotta, ő is itt vásárolt, nagyon tetszett, ami neki van, irtó praktikus és masszív darab. A sportbabakocsival pedig bátran vállalhatom a nagyobb, húzósabb sétákat is, így Panni kutyus is boldog lesz, végre nem csak párom fogja sétáltatni.

Mivel volt autós hordozónk, még korábban kaptunk ajándékba szüleimtől, így nem volt számomra kétség, hogy célirányosan sportbabakocsikat nézzek. Az oldalon már akár pár tízezer forinttól lehet találni sport babakocsit, de persze akadnak százezer felett is. Én általában mindenben a középárat lövöm be, itt is így tettem. Nagyon jól át lehet nézni a kínálatot, rengeteg információ megtalálható a babakocsikról a méretektől az extra tartozékokon át a részletesebb leírásokig. Van, ahol még videó is be van illesztve, így működés közben is meg lehet nézni a babakocsikat. Nekem ez a sok információ nagy segítségemre volt a szerintem legjobb babakocsi kiválasztásában. Az első tesztek is azt mutatják, hogy jól mértem fel a lehetőségeket.

Nagyon örülök a választásomnak, egy nagyon könnyű babakocsihoz sikerült jutnom, ráadásul akár 4 éves koráig is fogjuk tudni használni. Mivel nem vagyok egy nagy szaki a szerkezeteket illetően, így amikor megérkezett a babaverda.hu/babakocsik/sportbabakocsik oldalról a kiszemelt sportbabakocsi, az első dolgom az volt, hogy lejátszottam párszor az összecsukást, szétnyitást, biztos, ami biztos, még itthon jöjjek rá arra, ha nem tudom megoldani, vagy még a lakásban bukjon ki az, ha bénázok, és hogy elejét vegyem a cikis szituációknak, párom végig velem volt. Aki természetesen izgatottan várta, mikor törhet ki nevetésben. De azt kell mondanom, hogy feleslegesen aggódtam, nagyon könnyen kezelhető, konkrétan egy kézzel is könnyedén ki tudtam nyitni, ráadásul kis helyet foglal, így jól el lehet rejteni a szekrény mellett.

Panni kutyus is boldog volt, amikor rájött arra, hogy együtt fogunk sétálni. Nagyon jól viselte magát, mintha tudta volna, hogy most babával vagyunk, nem lesznek azért őrült rohangálások mindenfelé, amerre csak rángatni szeretne. Azt hiszem, a babakocsi egyébként bírná a strapát, de ezt nem árulom el Panninak, én még nem biztos, hogy most azonnal szeretnék futkosni. Majd szép fokozatosan növelem a sétát és az intenzitást is, mert persze tudom, hogy a mozgásra azért nekem is szükségem van. Főleg a friss levegőn.