Már meséltem nektek Mázliról és Maszatról. Most kicsit sztorizgatok még nektek! Gyerekkorom óta mindig is nagy kutyás voltam. Sőt, nemcsak kutyás, hanem mindenféle állatot begyűjtöttem, hiszen vidéken nem volt kuriózum, hogy kismacskát, sünt vagy verébfiókát találunk. De volt nyulam, tengerimalacom, hullámos papagájom, és még ki tudja micsodám. Az első kutyám ugyebár Maszat volt, akit imádtam, szinte vele nőttem fel. Nagyon megviselt, mikor vesebetegségben meghalt, de tudtam, hogy nekem az állattartás mindig is szerves része lesz az életemnek. Felnőttkoromra, fővárosiként már „csak” a kutyázás maradt, de úgy vélem, akinek van állata, tudja mekkora felelősség, ha az ember hosszú évekre akar egészséges és boldog társat maga mellé. Szerencsénk van a kutyánkkal, mert nagyon jó fej, közepesen okos, és rendkívül ragaszkodó. Mentett kutya lévén talán még extrán hálásabb is, mint egy megvásárolt, túltenyésztett eb. Nálunk ő abszolút családtag. Már köré szerveztem az életem, a munkát, a mindennapokat, hiszen legalább akkora odafigyelést igényel, mint egy kisgyerek. Ha otthon van 6-8 órát, természetes, hogy unatkozik, akkor is, ha sokat alszik, és ha hazaértem, kijár neki a séta, a játék, és, hogy kicsit agyilag is lefárasszam. Extra programot csak úgy vállalok be munkaidő után, ha tudom, hogy elég időm lesz előtte vele foglalkozni. Nyáron természetes, hogy kutyabarát kiülős helyeket választunk, és nyaralni is magunkkal visszük. Hiába, ilyen ez a kutyás élet, de egy cseppet sem bánom, mert annyi örömet ad. Még a szüleim is úgy tekintenek rá, mintha az egyik unokájuk lenne. Tele vagyok vicces, és megmosolyogtató történettel vele kapcsolatban, most az egyiket elmesélem nektek. Vicces, de a kutyának köszönhetem, hogy megtaláltam életem fürdőszoba csempéjét.

fürdőszoba csempe ötletek

Mivel Mázli hosszú szőrű fajta, időnként bizony ápolást igényel a szőre. Utálja természetesen a fésülgetést, meg a fürdetés sem a kedvence. A csapvíznél már csak az élővizet gyűlöli jobban, szóval egyszer vittem be a Balatonba, azt is az én bőröm bánta, úgy szétkarmolt. De muszáj rendszeresen ápolni, pláne, hogy világos, és ha vége a nyárnak, akkor pár hónap kemény, latyakos, saras, kutyarondító hónap jön. A kutyakozmetikushoz is el kell vinni nagyjából 2-3 havonta, de ettől függetlenül nekem sűrűbben meg kell fürdetnem így ősszel pláne, és ez bizony otthon nem könnyű feladat, mert akkor az egész fürdőszoba tiszta mocsok. A kutyások nagy szerencséjére van már Pesten is egy kutyamosó hálózat, ami teljesen önkiszolgáló. Ott le tudod fürdetni a kutyát, mindenféle balzsamos csodasamponok vannak, jó nagy kád, meg persze szárító berendezés és kefék is. Amikor először betértem a kutyamosóba kicsit viccesnek találtam, mert olyan, mint egy kocsimosó és egy fürdőszoba ötvözete. Azért, hogy könnyen tisztítható legyen a helyiség szinte full csempe az egész, meg padlólap, a kád is ki van rakva csempével. Korábban sosem gondoltam arra, hogy fürdőszoba csempe ötletet merítsek bárhonnan is, de ahogy egyre csak haladtam a kutya wellnesszel, azon kaptam magam, hogy elgondolkodtatott az ott található burkolat. Nem arra gondolok, hogy pont, egy az egyben ilyet akartam volna otthonra, mert a kék-fehér tipikus fürdő nekem már snassz. De voltak becsempészve olyan szín elemek, amik kontrasztosak voltak, ráadásul formák voltak kirakva belőlük. Elindult a fantáziám, ahogy engedtem a kutyára a vizet, és megfordult a fejemben, hogy talán utána kéne néznem milyen fürdőszoba csempe ötletek vannak még, és idővel megreformálhatnám az otthoni, már kissé lelakott fürdőmet. Miután a szárításon és a fésülésen is túl voltam, felmarkoltam egy névjegykártyát, és este ráírtam a kutyamosót üzemeltető hölgyre, hogy kicsit utána érdeklődjek a csempéknek, illetve, hogy honnan vette az ötletet erre az eltérő mintázatra.

Zsuzsa már másnap válaszolt, és nagyon kedvesen leírta, hogy ez a kreatív megoldás nem teljesen az ő érdeme, afféle liszenszként van megszabva, hogyan is nézzen ki egy ilyen mosó, de természetesen van szabad akarat is benne, bizonyos mértékig el lehet térni tőle. Leírta, hogy egy honlapon talált meg mindent, amikor a mosó burkolatait, csempéit, a kádat, a csaptelepet és minden egyebet be kellett szereznie. Mivel tudta, hogyan is kell majd kinéznie, de a kivitelezésben nem volt elég gyakorlott, ráírt az oldalon található elérhetőségre. Illetve elolvasott minden hasznos ötletet az oldalon, mert ezen tényleg minden fent van, ha valaki ötletek híján lenne, renovál, vagy fürdőszobát tervez. Az a fő profiljuk, hogy ebben segítenek, de nem csak ötleteket adnak, és leírják lépésenként, hogy tervezzen valaki fürdőt, hanem ha kell, egyénre szabottan kísérnek végig a folyamatokon. Ez az ajánlás elég volt nekem, hogy rákattintsa a furdoszobaotletek.hu-ra, és tényleg tátva maradt a szám, mi minden le van írva rajta. A legapróbb részletekig rajta van, mivel érdemes kezdeni, milyen színekben lehet gondolkodni, mi ma a trendi, milyen formai és anyagbeli lehetőségek vannak. Nekem nagyon bejött ez a játék a színekkel, és a kilógó csempék illetve minták, úgyhogy elhatároztam, hogy felveszem velük a kapcsolatot és segítséget kérek, merre érdemes indulnom.

Így valahogy kezdődött, hogy egy kutyás sztoriból végül a fürdőszoba csempe ötleteknél és egy új fürdő tervezésénél kötöttem ki, amit cseppet sem bánok. Azóta, ha sétálni viszem Mázlit, mindig elmesélem valakinek, milyen jó dolog is a kutyamosó, de azt is elmondom, hogy ennek köszönhetem az új fürdőmet. Mondjuk, a kutya maximum a lábát teheti be oda, ha kicsit le kell mosni, amúgy teljesen az én birodalmam. Alapcsempének kiválasztottam egy erős sárgát, ami lássuk be, nem egy szokványos fürdőszín. Ebbe illeszkednek a rézsútosan elhelyezett térkő anyaghoz hasonló kakaó színű berakások. A padlólap eltér a csempétől, kapaszkodj meg – fekete! És ez baromi jól harmonizál a sárgával és a kakaó színnel is. Szóval olyan menő fürdőszobám lett, hogy ha valaki nálam jár, annak mindig eláll a lélegzete is. Volt olyan kutyás ismerősöm, aki nem hitte el, mikor meséltem neki a parkban, ezért feljött megnézni. Büszke vagyok rá, hogy ennyire el mertem engedni a fantáziám, meg, hogy hallgattam a furdoszobaotletek.hu szakembereire. Legközelebb nem tudom, milyen sorszerű dolog jön majd az életembe a kutyázás által, de majd elmesélem nektek. Az biztos, én mindenkit arra biztatok, hogy fogadjon örökbe egy négylábút, mert rengeteg szeretetet adnak, de emellett tényleg hihetetlen dolgok történnek az emberrel. Sok új barátra lehet szert tenni, de volt, aki a szerelmét találta meg a sétáltatás közben. Azt persze mindenki mérlegelje, hogy van-e elég ideje és energiája egy intelligens, figyelmet igénylő társra, mert a kutya nem játékszer, amit félre lehet rakni, ha nincs kedvünk foglalkozni vele!