A kutyatartás van, akinek hobbi, esetleg teher, de vannak olyan elvetemültek is, mint én, akinek inkább életforma. Szerintem a kutyák sokkal többek, mint egyszerű házi kedvencek, de még a legjobb barát sem biztos, hogy megfelelően leírja a velük kialakítható kapcsolatot. Ha megfelelően vannak nevelve, táplálva, szeretve, és eleget foglalkozunk velük, akkor olyan értelmes társat kaphatunk, akivel örömben-bánatban, jóban-rosszban együtt lehet lenni. Én még annyi pluszt vittem a dologba, hogy komoly kiképzésben részesítettem a kutyáimat, olyannyira, hogy versenyekre is rendszeresen járunk velük. Nem szépségversenyre, hanem akadálypályás megmérettetésekre, ahol számos különböző feladatot kell elvégezniük. Azonban nem sokkal ezelőtt kis híján meghiúsult a számunkra egy verseny, ugyanis nem volt biztos, hogy odajutunk. De egy kedves barátom és egy téli gumi akció megmentette a napot, és lehetővé tette a diadalmas részvételt!

Amikor beüt a hideg, mindenki jobban teszi, ha nem kockáztat, és a nyári gumit lecseréli téli gumira, ez egy általános szabály. Nem véletlenül lett kitalálva, ugyanis a nyirkos, hideg úton, netán havas vagy fagyott felületen a téli gumi sokkal jobb esélyekkel indul, hiszen más a bordázata, nem keményedik meg a hidegtől, és a kopásállósága is más. Sokan esnek abba a hibába, hogy túlzottan megbíznak a saját vezetési képességeikben, és nekiindulnak az ősznek-télnek nyári gumival. Általában az ilyeneket kell utána kipecázni az árokból. Én pontosan tudom magamról, hogy nem vagyok egy versenypilóta, és semmiképpen sem szeretném kockáztatni sem a saját, sem pedig a kutyáim életét. Másét pedig végképp nem. Szóval amikor megyünk valahová, akkor még jó időben is fokozott óvatossággal hajtok. De sajnos a legutóbbi szezon előtt beütött a katasztrófa, és nem álltam úgy anyagilag, hogy egy új garnitúra téli gumit tudjak venni, a régiek viszont már nagyon elhasználtak voltak. Megtehettem volna, hogy mégis felrakatom azokat, de ekkora felelőtlenséget nem vállaltam. Rövid távon a kopottakkal is el lehet így-úgy poroszkálni, de hosszú távra semmiképpen nem mennék velük.

Az a szerencse, hogy a versenytársakkal rendszeres kapcsolatban állok, egyik-másik kimondottan a barátom, és mindig nagyon örülök, amikor az ilyen eseményeken összefutok velük. Pont az egyikükkel beszélgettem üzenetben, és elpanaszoltam neki, hogy a téli versenyeket valószínűleg ki kell hagynom, mert nem engedhetem meg magamnak az új eresztés gumiabroncsot. Csodálatos, hogy milyen eszes és találékony emberekkel hozhat össze a sors, ha barátságos és nyitott vagy, hiszen pár percbe tellett csak, és már küldött is nekem egy linket egy autógumis webshophoz, ahol éppen komoly téli gumi akció volt. Márkás, minőségi gumikat lehetett nagy kedvezménnyel megrendelni, olyannyira, hogy egészen felvidultam a látványukra. Mégis el tudok majd menni a versenyekre? Osztottam, szoroztam, és végül megállapítottam, hogy a legjobbkor jött ez a téli gumi akció, ugyanis ilyen kedvezmények mellett megengedhettem magamnak, hogy megrendeljek egy garnitúrát. Nem is húztam sokáig az időt, kiválasztottam a nekem megfelelőt, és már ment is a rendelés!

Pár nap telt csak el, és a futár már hozta is nekem az új gumikat. Mondanom se kell, el voltam ragadtatva, hiszen a téli gumi akció, amit a versenytárs és egyben barát ajánlott, megmentette a téli versenyszezonomat. Még aznap mentem is felrakatni őket, hiszen a következő verseny már szinte a kapuban volt, én pedig egy percet sem vesztegethettem el. A nevezés már majdnem lezárult, iparkodnom kellett. Szerencsére, és a kutyusok szerencséjére minden időben és pontosan kész lett, és el tudtunk menni a versenyre. És most először megtörtént, amit annyira vártam: az egyik kutyám megszerezte az első díjat! Boldogságom határtalan volt! Nem elég, hogy a téli gumi akció a lehető legjobbkor jött, de még ilyen előkelő helyet is sikerült elcsípni. Bárcsak minden szezon ennyire vidám és sikeres lenne!