A válasz első nekifutásra egyszerű: az állatszeretetem miatt. Gyerekkoromban nekem nem volt semmiféle háziállatom, de nagyon szerettem volna. Aztán, egy olyan párra találtam az életben, akivel kizárólag azért spóroltunk össze egy kertes házra, hogy kutyánk és macskáink lehessenek.

Mert ő, a párom még nálam is jobban ragaszkodik ehhez – nálam is kevésbé tudja elképzelni az életet “állati családtagok” (mondhatnám, kiskedvencek) nélkül. Ugyanúgy szeretjük az állatainkat, mégis van egy leosztás, hogy Gregor, a kinti házőrző kedvencünk az enyém, míg neki macskái vannak, hárman is. A kutya esetében pedig egy csodálatos argentin dogról beszélünk, akit nagyon szeretek.

Annyira elkötelezett állatbarátok vagyunk úgy általában is, hogy vegánokká is lettünk az évek alatt. Olyannyira, hogy még arcra, a c vitaminos krém amit használok is vegán termék. Ahogy a florencebio.hu oldalon található termékek többsége is az. Tehát vegánok, előre az oldalra: www.florencebio.hu!

Árusítanak (ez amúgy egy gyártói oldal) arctisztító tejet, arctonikot, mindenféle fiatalító, regeneráló és hidratáló szérumot. Tehát nem a c vitaminos krém az egyetlen szemrevaló innovációjuk a tudása és biztosított/bizonyított előnyei alapján, aminek köszönhetően világhírűek lettek. De ez talán a legnépszerűbb mind közül. A termékeik Olaszországban készülnek, és nem csak vegánok nagyrészt, hanem még biók is! Volt olyan (és meg is eshet még, könnyen), hogy a linkelt c vitaminos krém a legeladottabb dolog volt a kategóriájában az Amazonon. Ezt értettem az előbb az alatt, hogy “világhírűek lettek”. Az Amazon ugyebár tényleg a legnagyobb webáruház a világon, és azon belül a nyugat-európai része is óriási. Amin keresztül pedig az említett “titulust” elérték.

Na, de volt egy olyan felvetésem még, rögtön a címben, hogy van, amikor nem ragaszkodom a “vegán védjegyhez”. Erre is a Florence BIO kínálatából tudok hozni jó példát: Florence BIO csiganyál arckrém, 100 ml-es termék. Ők gyártják ugyanúgy, és a webite-on szintén árusítják. És hiába ehhez csigákat vonnak be az összetevők beszerzéséhez, ők, a csigák ennek semmi kárát nem látják, egyáltalán. A c vitaminos krém mellett ez is nagyon népszerű és elterjedt, a csiganyálat pedig heti rendszerességgel fájdalommentesen fejtik le az állatok testéről. Hangsúlyozzák a “felelősségteljességet”, tehát megnyugtató, hogy ez nekik is fontos. Jó körülmények között, csigafarmon nevelt állatok, és kíméletes, állatbarát eljárások… Így teljesen oké, ha valami nem vegán! Én azt mondom. Nem kell fanatikusnak lenni. Nem az a lényeg szerintem, hogy van állati összetevő, vagy nincs, hanem az, hogy az állat (semmilyen állat) az ilyesmiben ne szenvedjen kárt! Vannak helyzetek, amikor ez nem visszakövethető, vagy ellenőrizhető – ilyenkor kell ragaszkodni a vegán megoldásokhoz, de a Florence BIO-nál mindenről tudunk, hogy miként történik, és mindenben biztosak lehetünk, ami náluk dokumentált. Ezért jó szívvel ajánlom a csiganyál arckrémüket a c vitaminos krém alternatívájaként. Van, akinek ez hat jobban, és lehet, akinek a másik… Szerintem mindkettő jó egyébként!