Sose hittem, hogy valaha az életben ekkora mázlim lesz, de bejött: a munkahelyemen két kedves szenvedélyem hódolhatok! A kutyák és a kreativitás a mindenem, és ezt sikerült olyan formán ötvözni, hogy felvettek tervezőnek egy kutyás kiegészítőket forgalmazó webáruházhoz. Hárman vagyunk ilyen kreatív munkatársak, imádom a csapatot, az egész irodát, az egész légkört. Annyira inspiráló a közeg, a kész termékeket újragondoljuk, vagy gyakran elég merészen valami teljesen újba vágunk bele – mint például a legutóbb az újrahasznosított nyakörv, póráz, hám szettek.

De persze mindeközben olyan földhöz ragadt dolgokkal is kell foglalkoznunk, minthogy új toner kell az irodai nyomtatókba.

Szerencsére van egy webshop, ami szuperül bevált, ahol nem jelent problémát az sem, hogy kicsi irodánkban az 5 nyomtató 5 különböző márka szülötte. Tonert 13 nagy és híres márkához forgalmaznak, és azokon belül rengeteg típushoz. A dolgunk pofon egyszerű: a megfelelő menüpont alatt meg kell keresni az adott márkát, azon belül látni fogjuk a sorozatokat, azon belül pedig már könnyűszerrel megtalálhatjuk a típusszámot. Arra kattintva pedig rögtön láthatjuk a kompatibilis alkatrészek, termékek listáját. Ezt szépen megismételjük mind az 5 márka mind az 5 nyomtatójával, és meg is vagyunk. Találhatunk gyári és utángyártott tonereket is, a főnök a gyári esküszik, ezért azt szoktuk rendelni. Egyszerre mindig nagyobb mennyiséget, de ne 10-15 darabban gondolkodjatok, általában hármasával rendelünk mindent. Miért pont így? Mert már két darab vásárlásakor jár mennyiségi kedvezmény, és háromnál ez még nagyobb lesz. Ezen felül még a szállítás is ingyenes, és nem csak akkor, ha 6 nyomtatóhoz rendelsz egy rakás tonert vagy tintapatront, ahogy mi tesszük, hanem mindenkinek az, és ez visszavonásig érvényes.

A szállítást egyébként csomagpontra, és házhoz is kérhetjük, raktáron lévő termékek esetén, amennyiben délig leadjuk a rendelést, másnap már nálunk is vannak a termékek – ezért értelemszerűen mindig délelőtt szoktuk elintézni a rendelést.

Forgalmaznak még egyébként filmet és festékszalagot, meg lézerkellékeket is, de ami nekünk igazán fontos, az a papír. Vannak kimondottan grafikai tervezéshez ajánlott papírjaik, melyeket egy-egy új termék prezentálásakor szoktunk használni, illetve szórólapokhoz is gyakran azt választjuk, mert az adja vissza a legszebben az adott terméket. A hétköznapi rendelésekhez, nyomtatott számlákhoz, szállítólevelekhez, tájékoztatókhoz újrahasznosított papírból készült papírt használunk, fotónyomtatáshoz pedig az Ecopixel szintén újrahasznosított fotópapírját.

Biztos vagyok benne, hogy a kutyák is örülnének, ha tudnák, hogy miközben gyönyörű nyakörveket tervezünk nekik, a bolygót is igyekszünk védeni.