Mint ez már a korábbi bejegyzésekből is kiderült, nagy kutyabarát vagyok. Most azonban, amikor eladni készültem a lakásomat és az átható kutyaszag gátolt ebben, épp nem rajongtam annyira az ember legjobb barátjáért… Aki tartott már kutyát lakásban, tudja, hogy miről beszélek, hogy nincs az a hosszú szellőztetés, ami megszüntetné a textilekbe ivódott szagot. Édesanyámnak panaszkodtam a minap, hogy egy érdeklődő szó szerint visszafordult a kutyaszag miatt a lakás bejárása nélkül a küszöbről és hogy mennyire elkeseredett vagyok emiatt. Szerencsére remek tanácsot kaptam tőle: égessek füstölőt a lakásban, így finom illattal nyomhatom el a kellemetlen szagot. Ez igazán magamtól is eszembe juthatott volna…

füstölő beszerzésére megvan a bejáratott útvonalam, a nepalitermekek.com weboldal. Szeretek náluk vásárolni, mert széles a választék, sok az egyedi, kézzel készült termék és jóminőségű füstölőik csak természetes anyagokat tartalmaznak, nagy részük kizárólag himalájai gyógynövényekből készült. A termékleírásokat böngészve hamar meg is találtam azt, ami az élethelyzetemhez legjobban illik, a Zambala füstölőt, amely tisztítja, frissíti és megnyugtatja a környezetet és az embereket. Szerencsét, jólétet és boldogságot hoz. Ez a nekem való!

füstölő

Persze most sem tudtam ellenállni, hogy ne böngésszek tovább az oldalon a termékek között, mert mintha egy virtuális bolhapiac lenne, kitartó keresgéléssel akciós áron lehet csodákra bukkanni. A webshop szinte minden árucikkét egyenként válogatta és áldatta meg Nepálban a tulajdonos. Az oldalon gyönyörű képeket és útibeszámolókat is találunk tőle. A termékekhez pedig egyesével fűzött magyarázatokat, melyiket mikor érdemes választanunk illetve milyen területen áraszthat hasznos energiákat. Tovább segíti a döntésünket, hogy minden terméket több oldalról fotóztak be és a különlegesebb motívumokról külön képeket is tettek fel. Végül a Zambala füstölőt megtámogattam még egy aprólékosan kidolgozott rézből készült, egyes részein aranyozással díszített Zambala szoborral is, csak a biztonság kedvéért.

Kutyasétáltatáshoz pedig választottam magamnak néhány kényelmes, 100% pamut pólót is. Nagyon tetszett, hogy ezeken is egzotikus motívumok vannak, az egyiken Ganésa fej, a másikon pedig Buddha szem. Tapasztalatom szerint jó beszélgetésindító tud lenni egy-egy különlegesebb ékszer vagy ruhadarab.

A rendelésemet kényelmesen, bankkártyával rögtön rendeztem is. Mivel elértem a 17.000 Ft-os rendelési értéket, így szállítási díjat már nem is kellett fizetnem. Két nappal később a munkahelyemen át is tudtam venni a GLS futártól a rendelésem. Azóta pedig csak úgy árad rám a szerencse, bár a lakást még nem adtam el, de a füstölők kellemes illatát mindenki dicséri.

Az új lakásom berendezésekor biztosan újra visszatérek a nepalitermekek.com oldalra, hogy néhány mandalát és thangkát vásároljak díszítésül. Már kis is néztem magamnak egy egyedi, kézzel készített OM Mandalát, ami fantasztikusan fog mutatni az előszoba falán. Alá pedig egy magas rangú rinpoche által megáldott aranyszínű áldó Buddha szobor kerül majd, amely távol tartja a zavaró érzelmeket és védelmet nyújt. Az új hálószobám falára egy áldott, exclusive minőségű zöld Tara thangkát tervezek, amely segít a szorongások és félelmek legyőzésében. Harmonikus színeivel és pozitív kisugárzásával a lakás dísze lesz majd. Na, és persze tértisztító füstölőkre is szükségem lesz.