Mindig is közel éreztem magamhoz a természetet és az állatokat. Nem véletlen, hogy van két kutyusa is a családunknak. A családunk szerves részeiként tekintünk rájuk. Nincs is nagyobb öröm annál, mint mikor hazaérkezvén majd kiugranak a bőrükből, mikor végre újra látnak minket. Az életünkben sokkal kevesebb öröm lenne jelen a kis állatkáink nélkül, ebben teljességgel biztos vagyok.

Az egyik egy kicsit idősebb, a fajtáját tekintve valamilyen keverék. A másik pedig egy viszonylag fiatal labrador. A fiatalabb néha idegesíti a nagyobbat a túlzott játékosságával, de azért nagyon jól meg vannak.

Elég gyakran elviszem őket kutyakozmetikushoz is, hogy a bundájuk mindig selymes és csillogó legyen. Az elején elég rosszul viselték a kozmetikát, de ma már szinte örömmel mennek el oda. Itt mindig gondosan megfürdetik őket és a szőrzetükből is vágnak valamennyit.

Itt gondolkodtam el egyszer, hogy tulajdonképpen alig járok el hagyományos kozmetikushoz. Rádöbbentem, hogy a saját külsőmet mennyire elhanyagolom, miközben a kis kedvenceim megjelenésére annyira oda figyelek. Úgy döntöttem, hogy ezen változtatni kell. Én is el fogok járni mostantól egy kozmetikushoz, sőt, drasztikusabb lépéseket is tenni szeretnék azért, hogy szebbnek érezzem magam.

Sajnos a zsírpárnám eléggé megnagyobbodtak rajtam itt-ott, ezért úgy döntöttem, hogy elvégeztetek magamon egy zsírleszívást.

Egy telefonos beszélgetést követően rövidesen sor került az első vizsgálatokra és a konzultációra is a doktor úrral. Itt örömmel tudtam meg, hogy alkalmas vagyok az eljárás elvégzésére, sőt, két megoldás közül is választhattam. Az orvos részletesen beszámolt ezekről a lehetőségekről, így könnyebben hozhattam meg a döntést.

Az első megoldás az egyszerű zsírleszívás. Ebben az esetben a testemből eltávolított zsírra hulladékként kell tekinteni, ami teljesen alkalmatlan a későbbi felhasználásra. Szigorú szabályok mentén végighaladva el kell szállítani és később megsemmisíteni. Ez esetben a cél csak az, hogy a felesleges zsírt eltávolítsuk a testünkről. A zsírszöveteket, a fellazításukat követően, vákuumos módszerrel távolítják el. Annak érdekében, hogy az eljárás minél kisebb kellemetlenséggel járjon a páciens számára, az adott területeket vérzéscsillapító szerekkel veszik kezelésbe.

Szóba került a zsírlenyerés fogalma is, melynek a lényege, hogy az eltávolított zsírt olyan állapotban tartják, hogy az alkalmas legyen zsírfeltöltésre. Nekem erre ugyan nem volt szükségem, de az orvos elmagyarázta, hogy ennek a két eljárásnak létezik egy kombinációja is, amit zsírbanknak nevezünk.

Mi is az a zsírbank? A lényege az, hogy zsírpárnáimból eltávolított zsírt majdnem korlátlan időre képesek eltárolni a számomra. Ezt igénybe véve egyrészt megszabadulok a felesleges zsírszöveteimtől, másrészt a jövőben felhasználhatom azokat különböző célokra. Mire is lehet ez jó valakinek a későbbiekben? Segítségükkel a későbbi betegségek és a balesetek okozta sérülések jóval hatékonyabban lesznek majd kezelhetőek. Olyan módon is felhasználásra kerülhetnek majd, melyekről még nem is tudunk, figyelembe véve az orvostudomány rohamos fejlődését.

zsírleszívás

Ebben az esetben vékony, speciális kanülök segítségével történik meg a zsírleszívás. Ezeknek az eszközöknek köszönhetően a lenyert zsírszövetek csupán tíz százaléka sérül meg, ami egy igazán jó aránynak számít. Ezután az így kinyert zsír elkerül a szövetbankba. A szállítása során a szigorú szabályok betartásával gondoskodnak arról, hogy megfelelő minőségben kerüljenek el a rendeltetési helyükre. A szövegbankban aztán névre szólóan, hűtött állapotban megtörténik az eltárolásuk.

Fontos megjegyezni, hogy a fizetendő összeget két részre kell osztani. Az elsőt a zsírlenyerésért számítják fel és azt a plasztikának kell fizetni. Ennek a mértékét a konzultáció során kalkulálják, mert ez több mindentől is függ: a kezelendő terület nagyságától és az eltávolítandó zsír mértékétől is. A költségeim másik része pedig a szövetbank szolgáltatásit fedezik. A szövetbank egy egyszeri munkadíjat kér el a szolgáltatásáért, továbbá évente fizetni kell egy tárolási díjat is, aminek a költsége nem túl nagy.

Én végül a zsírbank mellett döntöttem. Az orvosom is inkább ezt ajánlotta, hiszen kár lenne az értékes zsírt eldobni. A műtétem kiválóan sikerült. Jóval elégedettebb vagyok a külsőmmel, mint előtte, ráadásul a szövetbankban ott vannak zsírszöveteim is.