Sokkal könnyebb megtanítani a kiskutyánknak azt, hogy mikor szabad ugatni és mikor nem, mint azt a kisgyermekünknek, hogy hogy beszéljen szépen. Itt nem csak a szókincsre gondolok, hanem magára az artikulációra, a megfelelő hangsúlyra. Laikus szülőként nem nagyon tudtam, hogy hogyan kezdjek neki ennek az embert próbáló kihívásnak, de az iskola közeledett. Muszáj volt kitalálnom valamit, mivel azt szerettem volna, hogy minél ügyesebb legyen a gyerkőcöm az iskolában. Így vetődtem a https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php oldalra, aminek a mai napig végtelenül hálás vagyok. Ha Te is egy aggódó szülő vagy, aki szeretné minél jobban felkészíteni gyermekét az első osztályra, akkor jó helyen jársz!

Szabó Szilvia egy elismert mesterlogopédus, tehát szakmai tapasztalata és tudása megkérdőjelezhetetlen a területen. Számos specializációt tudhat magáénak, melyeken saját magát mesterré művelte, ilyen például a beszédindítás, a diszlexia prevenció és az iskola-előkészítés is. Számos könyv és feladatgyűjtemény szerzője is, melyek nem csupán tankönyvként tudnak funkcionálni szakemberek kezében, de gyakorló füzetként is megállják a helyüket az otthoni gyakorlás során. Pontosan erre volt szükségem nekem is – egy olyan iskola-előkészítő, diszlexia prevenciós feladatkönyvre, amelyet otthon is oldogathatok a kicsimmel. A https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php linken keresztül Te is megtalálod azt a könyvet, amellett döntöttem.

https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php
A legnagyobb ajándék, amit gyermekünknek adhatunk: tanulás és figyelem.

A Látogatás a tudás birodalmába kötet első része teljes mértékben elnyerte gyerkőcöm tetszését. Nem csupán kiváló, sorra nehezedő feladatokat tartalmaz, melyek felkészítenek minket kellőképpen az iskolára, de további készségeket is fejlesztenek. Mindezek mellett a feladatok színesek és játékosak, nem lankad a gyerekek figyelme. A sikerélmény pedig folyamatosan motiválja őket és fenntartja az érdeklődésüket. Én lepődtem meg a legjobban, hogy folyamatosan nyúzott engem, hogy tanuljunk.

Hogy haladtunk, bevált a könyv?

Nyilván mindenkiben megfogalmazódik a kérdés a sorokat olvasva, hogy bevált a könyv? Oké, hogy tetszett a gyerkőcömnek, de volt haszna is? A válasz pedig: IGEN. Nagyon is volt haszna és a folyamatos tanulás és figyelem eredményeképpen gyönyörűen nyomon tudtuk követni a teljes fejlődést. Látványos és gyors volt, miközben nem volt leterhelve se ő, se én. Ez pedig elég nagy szó.

Hétvégén, amikor olyan hangulatba kerültünk, leültünk pár órára, megoldottunk pár feladatot. Hiába nehezednek a könyv előre haladtával a fejtörők, mégis egyre gyorsabban és könnyebben tudta őket megoldani. Ez pedig már önmagában egy nagyon pozitív visszajelzést. Amikor először látogattam el a https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php-ra, akkor nem gondoltam, hogy ilyen pozitív tapasztalatokkal fogok belőle kijönni. A könyv szerencsére nem volt drága, így próba-szerencse alapon szereztem be.

Most visszagondolva csak a szerencse részére tudok gondolni, hiszen olyannyira sokat segített, hogy beszereztük a második részt is. Az óvónők is megdicsértek minket és a mai napon jött haza az iskola első hetéből a kislányom. Sorra dicsérték őt a tanítók, hogy milyen szépen beszél, milyen fejlettek azok a készségei, melyek elengedhetetlenek az általános iskolába lépéshez.

Összességében elmondhatom, hogy a legjobb választás mellett döntöttünk és nagyon örülök annak, hogy megtaláltam Szabó Szilviát. Azóta is mindenkinek bátran ajánlom ezt a kiváló pedagógust, oldalát és könyveit is, hiszen teljes mértékben kiérdemelte minden tiszteletemet. Ezúton is köszönöm neki, hogy ilyen csodát tett velünk és megkönnyítette a gyermekem beilleszkedését az iskolai életbe.