Ha az ember újságíróként él, űzi ezt a hivatást sok érdekes kifejezést hall, és mélyed el egy kicsit a kapcsolódó témákban.

Gyalogkisérős takarítógépek – nekem például a múltkor ezek gyors megismerésére volt szükségem rögtön azután, hogy drogkereső kutyákról kellett cikket írnom. Utóbbi talán ismertebb fogalomkör, előbbire pedig tettem egy linket egy nagyon jó céghez kapcsolódóan, ami többek között ilyenek bérbeadásával foglalkozik. Többek között! – ez is fontos.

A gyalogkisérős takarítógépek, amik szerintem az egyik legjobb konstrukcióban Magyarországon a Greenwaytől bérelhetők (www.greenwaykft.hu), csak egyetlen egy kategória a sok közül ezen a mellékelt honlapon. Láthatjátok is ezt, ha akár a fenti linkre kattintotok rá tehát.

Említettem a drogkereső kutyákat, és hogy mennyire alaposan kell körüljárjak egy témát újságíróként. Nos, a takarítógépek topikján belül annyiból egyáltalán nem volt nehéz dolgom, hogy ezen világban van a Taski nevű méltán ismert és elismert gyártó… Annyira nem szerteágazó szerencsére mégsincs a paletta, hogy az ne lenne egy fix pont, hogy az ő masináikkal, takarítóeszközeikkel nagyon jól jár mindenki. A Greenway Magyarország honlapjára ezért büszkén ki is tették kiemelt helyre a logójukat. Gondolom tényleg az azzal való elbüszkélkedés szándékával, hogy náluk ettől a gyártótól származó cuccok bérelhetők, többféle módon is.

A gyalogkisérős takarítógépek mellett még mik? Ráülős és ráállós vezethető gépek is (amiket így értelemszerűen nem kell lábon kísérni, sétálni velük), na meg hasonlóan profi seprőgépek, amikre szintén rá lehet csücsülni és kormánnyal csak irányítani, terelgetni azt az útján. Bár ebben a kategóriában is látni olyat, amit tolni kell. A Greenway elhoz mindent, ami Taski! És elhoz mindent, ami profi takarítás! Baromi jó kis cég.

Láthattok egy full szerviz menüt is, amiben leírják, hogy mit nyújtanak, ha így igénylünk tőlük valami eszközt: itt akkora a bérleti díj, hogy az minden egyéb lehetséges, vagy elengedhetetlen szolgáltatást is tartalmaz… Ez nem azt jelenti, hogy óriási, ne értsetek félre, úgy értettem csak, hogy PONT AKKORA. De szerintem nagyon megéri! Rendszeres megelőző karbantartás, esetleges szervizköltségek, amik gyakori használat mellett néha hasznosak tényleg, egy napon, vagy akár fél napon belüli kiszállás, ha baj van egy eszközzel. Továbbá modellcsere, szaktanácsadás, egyebek – ezt mind-mind nyújtják.

Kopó alkatrészek ingyenes cseréje sem probléma, továbbá a munkaterületre való odaszállítás. Most már magáról a szolgáltatásról írok bővebben, nem a gépekről, amiknek részletesen néztem egy cikkhez utána, de az a helyzet, hogy ez is baromira érdekes, mert a Greenway, mint bérbeadó szolgáltató tényleg mindenre gondolt! És szerintem ez példás. Na de akkor a gépekről még egy kicsit… A ráülős porszívók és seprőgépek talán azok, amiket még nem említettem, de van egy kisebb gépek kategóriájuk is. Ennek a neve “Kisgépek” és olyanokat tartalmaz, mint az egytárcsások, a vízszívók, a kárpittisztítók, és a porszívók. A legelsőnek még nem olvastam utána, hogy pontosan mit takar, de a Greenway oldala olyan jó, hogy egy újságíró is teljesen fel tud készülni általa a témából.

Szóval mindent leírnak, ha érdekel a szolgáltatásuk, keressétek őket, legalább a neten! Jó kis cég, jó kis eszközökkel, melyek a nagy multiknak is kellhetnek, de mondjuk a kisvállalkozásoknak is ugyanúgy. Olyanoknak, ahol sokat kell takarítani, mert a munka jár valamiféle szennyeződéstermeléssel.