Amikor megismerkedtem a férjemmel, többek között azért is szerettem bele, mert láttam, hogy bánik az állatokkal. Nekem ez egy nagyon fontos szempont volt, ugyanis óriási állatbarát voltam és vagyok azóta is. Ez volt az első közös témánk is azzal az akkor még idegen, szimpatikus fiatal sráccal is, aki később feleségül vett. Mindig tudtuk, hogy szeretnénk háziállatokat tartani, így nem okozott ez konfliktusokat közöttünk. Eleinte sok mindenre kellett pénzt félretennünk, így csak egy macskánk volt. Felelős állattartókként tudtuk, hogy őt még el tudjuk látni minden körülmények között, akkor is, ha orvosra van szüksége, de több állat akkoriban nem fért volna bele a költségvetésünkbe. Eltelt néhány év, megvettük az első közös házunkat, de még nem gondoltunk arra, hogy hozhatnánk esetleg egy kutyát is. Egy nap kaptunk egy telefont attól a kutyamenhelytől, ahol önkénteskedtünk, hogy lenne egy kiskutya, akinek nincs már hely náluk, de sürgősen fedél kell a feje fölé. Úgy voltunk vele, hogy átmenetileg nyugodtan lakhat nálunk, a pincehelyiségben fedett helyen is van, de úgy alakult, hogy teljesen beleszerettünk, és végleg nálunk maradt.

A tágas udvarban nagyon jól elvolt, volt sok helye, a pincében pedig alhatott, illetve behúzódhatott a rossz idő elől. Egyedül azzal volt problémánk, hogy ha nagyon kemény fagyok voltak, nem tudott elég meleg lenni a pince neki, így mindig aggódtam miatta, nehogy fázzon. A férjem is nagyon sajnálta, így egy nap előállt azzal, hogy szerinte a hőszivattyú beszerelése oldaná meg a mi problémánkat. Nem sokat hallottam korábban a hőszivattyúkról, ami gondolom leolvasható volt az arcomról, ugyanis a férjem rögtön elkezdte ismerteti, hogy mit is kell tudni ezekről az eszközökről.

hőszivattyú beszerelése

Elmondta, hogy a hőszivattyú egy olyan eszköz, ami a levegőből vagy a talajból nyer ki energiát, és ezzel állít elő meleg vizet, illetve fűti – hűti a házat. Megújuló energiaforrásokról van szó, így a környezetet sem fogja terhelni a működésével. Ráadásul olyan teljesítményfokon dolgozik, hogy képes akár egy háromemeletes házat is kiegészítő fűtés nélkül felfűteni! Nekem ez volt a legszimpatikusabb jellemzője, mert bár csupán egyszintes a házunk, biztos lehettem abban, hogy el fogja bírni a rendszer azt is, hogy a pincében mindig meleg legyen. A férjem által kinézett hőszivattyút a klimaglobal.hu vállalata forgalmazza, amely egy egyéni vállalkozásból nőtte ki magát azzá a formációvá, ahogyan ma kinéz, és már 15 éve működik. A kezdetek óta klímaberendezésekkel foglalkoznak, ám ahogy egyre jöttek ki a tökéletesített, fűtés céljából létrehozott hőszivattyúk, átálltak erre az ágra is. Így ma már egy hőszivattyú kellemes melegen tudja tartani a házunkat, emellett pedig használati meleg vizet is állít elő.

A férjem részletes beszámolója nélkül valószínűleg nem tudtam volna meg, hogy mennyire hasznos eszközök a hőszivattyúk. Végül úgy döntöttünk, hogy veszünk egy ilyen eszközt a klimaglobal.hu – ról, és megoldjuk a régóta húzódó problémát, ezzel megkímélve magunkat igen sok fejfájástól. De nem csak nekünk jó, hogy hőszivattyút vásároltunk, ugyanis a hőszivattyú beszerelése utáni télen, mikor nagy fagy volt, a kiskutyánk édesdeden aludt végig minden éjszakát, amire korábban nem nagyon volt példa. Egyszer – kétszer mindig nyüszített egyet, ilyenkor lementem hozzá, hogy megmelegítsem, és még jobban betakargassam. A hőszivattyúnak hála, ez a probléma már a múlté!