Nem véletlenül terjedt el a mondás a világban, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Egyszerre nyújtanak a számunkra vigaszt, örömöt, társaságot, sokaknak pedig egyenesen magát a családot. Nekem is van kettő, és őszintén meg kell, hogy mondjam, a saját fajtársaim között sincsenek olyan jó barátaim, mint ők. Imádok közös programokat csinálni velük, kivinni őket a szabadba, együtt futni velük, és versenyeztetni őket. Bizony, az én kutyáim versenykutyák, nem is akármilyenek! Terelőkutya mind a kettő, ennél fogva elég könnyű őket feladatokra betanítani, akadálypályákhoz szoktatni. Annyira ügyesek, hogy már többször is sikerült dobogós helyet megcsípni, szóval úgy gondoltam, hogy a legutóbbi versenyen kisit megadom a módját a dolgoknak, hiszen lassan olyan szintet érünk el, hogy elkezdenek felismerni a versenytársak. Csak éppen ötletem nem volt, de egy kivételesen kétlábú barátom mondta a póló nyomtatás ötletét, ami annyira felcsigázott, hogy egyszerűen nem tudtam nem megcsinálni.

Az lett az elképzelésem, hogy a kutyáim szerepeljenek a pólómon, rajzolt formában. Van róluk egy nagyon, de nagyon jó képem, amikor egy virágos fűcsomó mögött fekszenek mind a ketten, egymás mellett, és tényleg olyan, mintha mosolyognának. Mindenképpen ezt a képet szerettem volna megcsináltatni, és már az emberem is megvolt a minta megrajzolásához. A cégnél, ahol egyébként dolgozom, van egy nagyon ügyes kezű grafikus munkatársam, akiről tudom, hogy mellékesben, munkán kívül ilyesmivel foglalkozik: portrékat dolgoz át úgy, mintha rajzoltak lennének. Őt kerestem meg a feladattal, és nagy örömmel el is vállalta, mert neki is nagyon tetszett a kép. Az az ötlet már tőle származik, hogy a kutyusaimnak is csináljak olyan színű sálat a nyakába, mint amilyenre a pólókat tervezem. Ragyogó gondolat, ez is egyből felkerült a listára!

Pár nappal később kész is lett a rajz, úgyhogy már csak a megfelelő helyet kellett megtalálnom, ahol a póló nyomtatás gyors, hatékony és jó minőségű, hiszen egy rangos versenyre nem lehet ám akármilyen rongyokban beállítani. Éppen ezért kellett alaposan megválogatnom, kit is bízok meg a dologgal. Esténként, ha netán eszembe jutott a dolog vagy volt egy kis időm ezzel foglalkozni, mindig leültem kicsit és keresgéltem, de értelmeset nemigen találtam. Lehetséges, hogy én is hibáztam, és rosszul álltam hozzá a kereséshez, de annyit elmondhatok: ahol elfogadható volt az ár és a kiszállítás, ott a minőséggel voltak bajok, ahol pedig láthatóan csúcsminőségű a termék, ott akkora a munkadíj és a szállítási költség, hogy annyiért már személyesen is felkereshetnék egy méregdrága pólónyomtatót. Szóval az idő haladt, eredmény nem volt, viszont a versenyszezon közeledett.

póló nyomtatás

Ugyanez a grafikus munkatárs vezetett rá a végső megoldásra, ugyanis pár héttel később, hogy megcsinálta a rajzot nekem, írt egy e-mailt, hogy ha esetleg még nem álltam neki a gyártatásnak, akkor tud ajánlani egy céget, ahol a póló nyomtatás az egyik legjobb áron van az egész országban, szuper minőségű pólókat készítenek, és ráadásul házhoz is szállíttatják, vagy ha arra nincs szükség, akkor személyesen is át lehet tőlük venni, mert több üzletük is van. A linkjét is elküldte ennek a szuper póló nyomtató cégnek, én pedig nagyon megörültem, amikor megnyitottam, mert valóban rettentő szimpatikus benyomást keltett bennem már első ránézésre! Vidám színek, fiatalos munkatársak, és végtelen profizmus. Talán így lehetne néhány szóban jellemezni, ami nekem lejött a bemutatkozásukból, ráadásul egyedi mintájú pólók készítését is vállalják, úgyhogy teli találat. Elküldtem nekik a mintát, és leadtam a rendelésemet, lesz, ami lesz. Végül úgy döntöttem, hogy egy lila pólón nagyon jól mutatna az aranyos kis grafika, és a kutyák sáljához is egyszerű lesz hasonlóan levendula-szerű színárnyalatban anyagot találni.

Elég hamar kaptam is visszajelzést a rendelésemről, ami megnyugtató volt, hiszen ez azt jelenti, hogy már nem sokkal azután elkezdtek az enyémmel foglalkozni, hogy elküldtem nekik. Ez nagyon pozitív üzleti hozzáállás, bárcsak mindenhol így működne a dolog. És valóban: alig telt el néhány nap, már kaptam si az értesítőt, hogy a póló nyomtatás készen van, hamarosan küldik a futárral. Innentől kezdve a zabszemes mondás csak egy enyhe körülírása lett volna az állapotomra. Annyira izgultam, hogy dolgozni is alig bírtam, tudván, hogy bármikor kaphatom a telefont, hogy megérkezett a küldönc a csomagommal. Volt annyi eszem és a munkahelyemet adtam meg kézbesítési címnek, hogy ne otthon kelljen az üres lakásnak csöngetnie a futárnak, és így legalább biztosan átvevőképes vagyok a megadott időintervallumban. Végül aztán az egyik nap hívtak is, hogy itt a csomagom, a portán várnak vele együtt. Mint akinek felforrósodott a billentyűzet a keze alatt, úgy dobtam el mindent, és loholtam le a földszintre átvenni. Fent azután kibontottam, és meg kellett, hogy állapítsam: a póló nyomtatás kiválóan sikerült! Pont oda került a minta, ahová szerettem volna, a méret is nagyon jó lett, és a rajz is tökéletesen éles és színes lett, nem mosódott el sehol, nem lett fakó vagy túlszínezett. Ebédszünetben azután levittem a grafikus kollégához is megmutatni, és ő is nagyon meg volt vele elégedve, nem is gondolta volna, hogy a valóságban ilyen jól fog majd kinézni.

Munka után az első utam a közeli méteráru-boltba vezetett, és az ott dolgozó hölgy segítségével sikerült is találni egy pont ugyanolyan színű anyagot, mint amilyen a nyomtatott pólóm. Vettem hozzá ugyanolyan színű cérnát is, és otthon este már állhattam is neki kiszabni a darabokat, és összeállítani, összevarrni, hogy minden készen álljon a következő versenyre. Azután eljött végül a nagy nap, és a kutyáimmal megjelentünk a nagy nyilvánosság előtt. Rajtam a póló volt az ő képükkel, rajtuk meg a kis sál, ami ugyanolyan színű volt, mint az én felsőm. Az ismerősök egyből értették, hogy micsoda csapategyenruhát sikerült összehozni, és nagyon tetszett is nekik! Akivel csak találkoztunk, mindannyian dicsértek minket, hogy mennyire jól nézünk ki együtt, és még a versenyzőtársak is elismerően füttyentettek a látványunkra. Persze, ez nem egy új szokás, de mások komplett sportmezeket varratnak maguknak és a kedvenceiknek, azt azért kicsit túlzásnak érzem. Rajtunk így is látszott, hogy egy csapat vagyunk, mindenki azonnal tudta, hogy összetartozunk. Ha nem sikerült volna ilyen jól a póló nyomtatás, akkor vélhetően az összhatás se lett volna ilyen jó. Viszont ezek után jövök nem csak egyel, de kettővel is a grafikus munkatársamnak, hiszen nem elég, hogy ő kivitelezte a zseniális mintát, de még a pólókészítőhöz is ő irányított. És talán ennek a kis egyenruhának is szerepe lehetett abban, hogy most először sikerült az egyik kutyusomnak aranyérmet szereznie! Egészen csodálatos élmény volt, sosem fogom elfelejteni, és mindig büszke leszek.