A kert szerelmesei el sem tudják képzelni, hogy milyen kín, ha az embernek lakásban kell laknia. Nem csoda hát, hogy amikor végre megvettem a kertes házam, akkor úgy éreztem, mintha a börtönből szabadultam volna, és szerintem mindebben a kutyám is egyetértene velem.

A kertből ki se lehetett rángatni, és annyira megtaláltam önmagam, hogy eldöntöttem: a kávézónkat is kibővítjük egy kerthelyiséggel, sőt, ezentúl fagylaltot is fogunk árulni, és egy sokkal modernebb kávégép beszerzése is szóba került. Abban leszünk különlegesek, hogy mi egy kutyabarát vendéglátóhely leszünk innentől fogva, ahol a kutyusoknak lesz lehetősége játszani, amíg a gazdi lazít egy kicsit.

Mivel régebben, a nyitáskor nagyon sok problémába ütköztem a gépek beszerzését illetően, most már okosabb módon vágtam neki: ajánlásokat szerettem volna gyűjteni, honnan érdemes vásárolni.
A garancia megléte fontos volt számomra, ugyanis az előző helyen ezzel jártam meg igazán a gépeknél. Használtan vásároltam őket, nem kaptam rá garanciát, és sajnos el is romlottak hamar.

Rengetegen ajánlották nekem, hogy érdemes lenne a rdealer oldalán szétnézni. Korábban is hallottam már róluk, és nagyon jó tapasztalatokról számoltak be nekem a vendéglátós ismerősök.
Az rdealer egy olyan áruház, ahol kis- és nagyüzemi konyhák, vendéglátóegységek szerezhetik be a nekik szükséges eszközöket.

Mielőtt azonban elköteleződtem volna, úgy döntöttem, szétnézek és tájékozódom egy kicsit, ugyanis a kávégépekkel képben voltam, de a fagyigépekkel egyáltalán nem.
A tudásom bővítésére tökéletes volt az rdealer blogja. Szépen, közérthetően megfogalmazott cikkek, melyek könnyed hangvételük ellenére mégis megadják a kellő szaktudást, és minden, az emberben általános felmerülő kérdésre tökéletes választ adnak.
Az, hogy olvasgattam a blogot, adott egy megfelelő alapot ahhoz, hogy nekifoghassak a készülékválasztásnak.

A weboldalakon mindig megtekinthető az aktuális, pontos kínálat, ami bevallom, annyira nagy, hogy örültem, hogy vannak szűrési lehetőségek, különben esélyem sem volna mindet végignézni.

Természetesen rögtön kiválasztottam a nekem megfelelő kategóriát, és azon belül is szűkítettem az oldalsávban a funkciónak megfelelően.
Még így is óriási választék állt a rendelkezésemre, mégsem vesztem el benne teljesen: a termékleírások részletesek voltak, így könnyen megtaláltam minden olyan infót, ami engem érdekelt a gépekkel kapcsolatban.

A kiválasztást követően telefonáltam. Mivel ezek nagy gépek és az áruk is elég borsos, így nem lehet a hagyományos webshop módon megrendelni. Ez nem is probléma, ugyanis érdeklődni akartam, hogy meg lehet-e nézni a gépeket, mielőtt elhozom.
A válasz igen volt! Csodás! A bemutatótermükben várnak nagy szeretettel, hogy megtekintsem a megvásárolni kívánt olasz gépeket.

Egyezettünk egy időpontot, aminél el is mentem a gépek szemrevételezésére. Hibátlan, kifogástalan állapotúan voltak. Ahogy itt a cég egyik kollégájával beszélgettem, ők mondták el nekem, hogy bár árulnak használt gépeket is, náluk még véletlenül sem fordulhat elő, hogy valamire nincsen garancia. Még a használt készülékeket is 3 hónapos garanciával értékesítik, továbbá arra is felhívta a figyelmem, hogy ők nem csupán kereskedésként üzemelnek, hanem szervizként is. Ez remek hír, ugyanis óriási gondokat és hosszas leállást tud okozni a legapróbb hiba is, ha nincs kit hívni emiatt. Budapesten és környékén borzasztó nehéz szerelőt találni már a kávégépekhez is, fagyigép szerelőről pedig még nem is hallottam.

Megegyeztünk, megveszem a gépeket! Nagyon szimpatikusak voltak számomra mind a készülékek, mind a szakképzett eladók, akikkel beszélgettem.

Már csak egy kérdés volt hátra: a szállítás. Ez ilyen drága, nagy és nehéz gépek esetén ez nem könnyű kérdés, ugyanis nem tudjuk simán berakni a csomagtartóba.
Az rdealer erre is tudott megoldást: segítettek megszervezni a teljes szállítást számomra, és még a beüzemelésben is kaphatok tőlük segítséget.

Miután üzembe kerültek a gépek, kíváncsian vártam mind a hatást, mind azt, hogy mennyire leszünk elégedettek velük. A vendégek imádják! Egyszerűen imádják!
És tudjátok, mi a leginkább hihetetlen? Hogy garancia ide vagy oda, mióta az rdealer garanciális termékeit használjuk, egyáltalán nem kellett még igénybe vennünk. Tiszta szívből bízom benne, hogy mindez így is marad!