Pár évvel ezelőtt örökbe fogadtam egy németjuhász-kölyköt. Sokáig ódzkodtam a kutyatartástól, mivel világéletemben inkább a macskákért rajongtam: az elérhetetlen, cinikus, mulatságos és ítélkező attitűd ugyanis valahogy jobban passzolt a saját személyiségemhez, mint az önfeledt és derűs.

Előzetes gondolataim azonban tévesnek bizonyultak: a kölyökkutya valósággal kinyitott a világra, sőt, én magam is elkezdtem megváltozni.

A reggeli kutyasétáltatások, a sok-sok játékkal eltöltött idő a különféle parkokban és az együtt-alvások igen nagy hatással voltak rám: én magam is derűsebb és sokkal kedvesebb lettem másokkal a megszokottnál.

Amikor Hemingway már felnőtt kutyussá vált, arra gondoltam, hogy itt az ideje elhagyni a főváros embertelen robaját.

Persze, nem örökre gondoltam ezt az elhagyást, csak kirándulni szerettem volna, na meg kíváncsi voltam, hogy a kutyámnak hogyan fog tetszeni az erdei környezet.

A természetes közeggel – hogy úgy mondjam – semmi gondja nem volt, azonban ért bennünket egy váratlan meglepetés: miután felfedeztük az erdő legtitokzatosabb és leginkább vadregényes részeit, arra értünk vissza, hogy egy szarvas botorkál az autó körül.

Emlékeim szerint ötös voltam biológiából, de ha megkergettek volna, sem jutott volna eszembe, hogy milyen szarvassal volt épp szerencsénk találkozni.

A legnehezebb az egészben az volt, hogy a kutyámat vissza tudjam fogni. Azok az agancsok ugyanis eléggé veszedelmesnek tűntek.

Szerencsére, sikerült ép bőrrel megúsznunk a váratlan megismerkedést. Ez persze, nem tántorított el attól, hogy beszerezzek egy vadriasztót: nem akartam ugyanis minden egyes kirándulás alkalmával attól rettegni, hogy most épp mi környékezi meg az autómat.

Néhány percnyi keresgélés után találtam rá az autofelszerelesek.hu nevű oldalra, ahol számos hasznos tudnivalóval lettem gazdagabb a vadriasztókat illetően.

Arról nem is beszélve, hogy sikerült egy olyan vadriasztót találni, amely elnyerte a tetszésemet: az Etab Siren7 max ugyanis egy olyan hatékony vadgázolás elleni rendszer, amely garantáltan megvédi mindenféle vadkártól az autónkat.

vadriasztó

Ráadásul – ahogy az autofelszerelesek.hu-n is fel van tüntetve – rendkívül könnyen és gyorsan szerelhető, sőt, többféle autónál is használható.

A rögzítés miatt sem kell aggódnunk: a mágneses illesztésnek hála, biztosan nem fogjuk elhagyni útközben ezt a felszerelést.

Szintén az autofelszerelesek.hu-n látható, hogy az Etab Siren7 max vadriasztó 115 decibeles erősségű hangot tud kibocsájtani magából.

Ez pedig már eléggé intenzív hangerősség ahhoz, hogy egy vad érzékeny hallására bántólag hasson.

Fontos még tudni erről az autó-kiegészítőről, hogy teljes mértékben magyar fejlesztés, továbbá kifejezetten magas színvonalú design jellemzi.

Arról nem is beszélve, hogy nem kell elektronikusan bekötni.

A rendelés előtt még kissé szkeptikus voltam az Etab Siren7 max-szal. Jóformán, semmit nem rendeltem még az internetről, így nem tudtam, hogy mire számíthatok.

Az autofelszerelesek.hu azonban eloszlatta a kételyeimet: olyan hatékonyan űzte el minden kirándulás alkalmával az erdei állatokat, hogy nyugodt szívvel mehettünk barangolni a kutyámmal, és már nem kellett attól tartani, hogy megint egy olyan szarvassal találom magamat szembe, amelynek a pontos megnevezése sem jut eszembe.