A kutya az ember legjobb barátja, ahogyan a mondás tartja. Így a baráti körünkből az egyik srác úgy döntött, hogy a legjobb barátja, azaz a kutyája is részt fog venni a legénybúcsún.

Ezt az ötletet Ő teljesen komolyan gondolta, és nem is lehetett lebeszélni róla, hiába is próbáltuk.

Nagyon szeretem az állatokat, nem csak a kutyákat. Imádom az olyan videókat, ahol az esküvőn a gyűrűt a pár négylábú barátja hozza, de egy legénybúcsú, bármennyire szerény is legyen, nem egy állatnak való.

Az állatoknak nem tesz jót a hangos zene és bármennyire is szeretik a gazdi barátait, nem biztos, hogy egész nap velük akarnak bulizni. Nekik is kell a pihenés, és ők még annyira sem bírják a bulikat, mint mi. Persze, vannak állatok, akik hozzászoknak, ha a gazdájuk egyszer-egyszer egy keményebb házibulit tart, de akkor sem az az általános, hogy a kutyák szeretnek bulizni.

Hogyha ettől az igen komoly ellenérvtől el is tekintünk, akkor is beleütközhetünk abba a problémába, hogy a szórakozóhelyek, a legénybúcsúk kedvelt helyszínei nem igazán kutya-barát helyszínek. A klubok nem szeretik, ha kutyát visznek be, a legtöbb helyen pedig egészségügyi, esetleg higiéniai szempontból sem vihető be kisállat. Az is előfordulhat, hogy a vendégek valamelyike allergiás a kutyákra így négylábú barátunk jelenléte sok problémát okozhat.

A legnagyobb meglepetésünkre mégis találtak olyan opciót, amit egy kutya is élvezhet, ahol nincsen tömeg, nincsen allergia veszély.

legénybúcsú
Legénybúcsú

Úgy döntöttek, hogy a legénybúcsú egy vitorláson lesz megtartva. Ez a kissé őrült ötlet nem is annyira egyedi, ugyanis a Balaton mellett vannak cégek, amik kifejezetten ilyen eseményekre biztosítanak vitorlásokat kapitánnyal együtt. Nagyon jutányos áron kaphatók olyan csomagok, amelyekben egy bizonyos időtartamú vitorlásozás, korlátlan alkohol fogyasztás és buli belépők is benne vannak. Az élmény garantáltan felejthetetlen. A rövidebb időtartam a kutya számára sem lenne kibírhatatlan.

Végül mégis sikerült meggyőzni a gazdit és annak ellenére, hogy a bulit kutyabaráttá lehetne tenni, lemondott róla, hogy elkísérje az ebe.

Ennek örültem, mert szerintem egy kutya nem való egy legénybúcsúra és szinte biztos vagyok benne, hogy nem ért volna jó véget, ha egy csapat ünneplő férfinek kell vigyáznia arra, hogy a kutya pusztán kíváncsiságból ne essen vízbe.

A kutya végül panzióban töltötte a hétvégét, míg a fiúk a BalatonPRO által szervezett legénybúcsút élvezték. A vitorlást végül egész napra kibérelték, csak este mentek el bulizni, addig pedig alapoztak. A Balaton ilyenkor, ősszel is remek helyszín. Strandolni ugyan alkalmatlan, de a vitorláson való ünneplésre tökéletes. A tavon senkit nem zavarnak a bulizók, nincsen túl meleg sem, az idő tökéletes, és az esti bulihoz sincsen még túl hideg.

Nagyszerű választás volt a vitorlás és a Balaton, az biztos, hogy nagyon egyedi legénybúcsút sikerült szervezni a leendő férjnek. A bulik pedig vidéken is ugyanolyan ütősek, mint a fővárosban. A hajókázás és a korlátlan alkoholfogyasztás mellé ugyanis belépők is jártak Siófok legmenőbb szórakozóhelyeire, így nem maradt el a legénybúcsúkon szinte már hagyományos hajnalig tartó buli sem.

Nehéz lesz valaha überelni ezt a legénybúcsút, de az biztos, hogy mindenki számára felejthetetlen élmény volt.

És a kutyák is nagyon élvezték, mivel az összes meghívott gazdi panzióba adta a kisállatokat, ahol megfelelően a gondjukat viselték.