A bátyám mesélt a minap egy olyan sztorit, amiről már évek óta mélyen hallgatott. Annak idején nehezen fogadták a szüleink, amikor bejelentette, hogy összeköltözik a barátnőjével egy albérletbe és örökbefogadnak egy kutyát is – anyánk és apánk modern gondolkodású egyébként, csak nagyon hirtelen jött nekik, hogy idősebbik gyermekük kirepül a családi fészekből. De mindig is nagy kutyás volt és a barátnőjével is jól alakult a kapcsolatuk, így én örültem a fejleményeknek és már úgy láttam őket, mint egy kis családot.

Ahogy már fentebb írtam, nemrég tudtam meg, hogy valójában mennyire sikerült szinte egyből belecsöppenniük a családi élet kevésbé ragyogó részébe és az önálló élet velejáróit megtapasztalni. Ugyanis pár hete laktak csak külön, a kutyus is szokta már a helyét, amikor is a kád felett a falból szivárogni kezdett a forró víz. Mivel egyikük sem értett az ilyen dolgokhoz, egyfelől pánikolni kezdtek, másrészt kutatni kezdtek a neten szakember után.

Az “SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében” keresőszó segítségével találták meg azt a weboldalt, ahonnan végül felkerestek egy szakembert. Megmutatta nekem a honlapot, amin meglepően sok információt találhatunk a szerelési munkákról és a konkrét szolgáltatásokkal kapcsolatban. A vízszerelési munkákon kívül csatornázási, duguláselhárítással és fűtőtest meghibásodásával kapcsolatos munkákat is vállalnak. Ők teljesen elégedettek voltak a szolgáltatással, és azt találta a legjobbnak, hogy már egy órán belül is segítséget lehet kapni – az oldalon egyébként egy teljesen laikus is könnyen ki tud igazodni. Hiszen ha például egy fiatal (amellett, hogy túl büszke az apja segítségét kérni) nem ért a vízszereléshez, akkor hasznos tud lenni, ha talál néhány okosságot és gyors segítséget egy ilyen kihívást jelentő helyzetben.

Az oldalon még a biztosításról is írnak, miszerint ők csak olyan számlát adnak ki a kezeik közül, amit a biztosító elfogad – akár van ezzel valakinek tapasztalata, akár nincs, azért ez elég megnyugtatóan hangzik. A munkájukra egyébként teljes garanciát vállalnak, ami szintén nem utolsó szempont.

De hogy mennyi dolog merülhet fel egy ilyen javítás kapcsán: például csak a vízszerelés esetében történhet vízvezetékcsere, -javítás, vagy éppen a kiépítése, lehet szó csőtörésről, háztartási csaptelepek beszereléséről vagy cseréjéről, lefolyókról, WC telepítéséről, bojler vagy kazán beüzemeléséről, vagy röviden összefoglalva: bárminemű folyóvízzel kapcsolatos feladat elvégzéséről.

Arról sem árt tudnunk – írja az oldal –, hogy a szakszerűtlenség esetén mire számíthatunk, milyen veszélyeket hordoz a hibásan elvégzett munka – például a nem megfelelő tömítés, a megsérült vagy nem megfelelő alkatrészek, rosszul összekötött csatlakozások, gyenge hegesztés: konkrétan akár a lakás vagy ház lakhatatlanná tételéről is beszélhetünk bizonyos esetekben.

Ilyenkor különösen fontos lehet, hogy az adott szakember már hosszútávú tapasztalattal rendelkezik, a honlap több mint 30 évnyi szakértelmet ígér. Emellett vállalják, hogy csak a teljes körű munka elvégeztével tekintik befejezettnek és megoldottnak a problémát. Az oldalon lehetőségünk van egy űrlap segítségével és néhány adatunk, valamint a probléma leírásával visszahívást igényelni, azonban – főleg akkor, ha gyors kiszállásra van szükségünk – érdemesebb lehet az azonnali telefonálást választani.

A bátyámék tehát személyes tapasztalatot is szerezhettek a szolgáltatásról, ami abszolút pozitív volt. Az SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében kifejezés így szerencsét hozott, sőt, még a mindenkit megugató kiskutyájuk is békésen fogadta és búcsúztatta az érkező vízszerelőt.