Kutyát tartani rendkívül hálás feladat, élvezem is minden percét, de azért ennek is vannak árnyoldalai. A kutyatáp vásárlás még csak egy dolog, azt fel tudom fogni egyfajta edzésnek is, hogy naponta több tíz kilós zsákokat cipelek egyik helyről a másikra. A nagyobb gond inkább azt volt mostanában, hogy hogyan tároljam ezeket? A régi polcok kezdtek már meghajlani a zsákok alatt, a földön meg azért csak nem tarthatom a kaját – hiszen a sajátomat se tartanám ott. A régi spájz nagyon szép az antiknak számító bútoraival, de be kell látnom, hogy nem éppen a legpraktikusabb jelenlegi állapotában. Profi polcrendszerre lenne inkább szükség, amivel a következő néhány évtizedre megoldhatnám a raktározás kérdését.

Először én is, ahogy szerintem mindenki, a nagyobb bútoráruházakra gondoltam, hiszen ott mindig mindent megtalálok. Aztán épp akkor, amikor már a kabátomat vettem, hogy induljak, fölmerült bennem: miért nem olyan helyre megyek, ami polcrendszerre szakosodott? Lutri, hogy van-e olyan eladó polcrendszer egy áruházban, amire én gondolok, jobb, ha inkább alaposan utána járok ennek, mielőtt bárhova is mennék.

polcrendszer

Később kiderült, hogy nagyon jó tettem, hogy maradtam, mert végül egyáltalán nem is kellett elhagynom emiatt a lakásomat. Polcrendszer böngészés közben ugyanis megtudtam, hogy a nagyobb cégek házhoz is szállítják a megfelelő polcokat, így nekem ezzel nem nagyon lehet gondom. Egyébként a RackingLog oldalán ismerkedtem meg közelebbről a polcrendszerek világával, és meg kell mondanom, álmomban se gondoltam volna, hogy lehet egyszerre ennyire bonyolult és egyszerű a döntés ebben a témában. Elmondom, mire célzok ezzel: az ember fölmegy erre az oldalra, és hirtelen szembesül vele, hogy mennyiféle polcrendszer van. Csak a főoldalon nyolc teljesen különböző típust sorol fel, és akkor még nem is mertem benézni a különböző alkategóriákba, ahol biztos vagyok, hogy még rengeteg mást is találtam volna. Ha így nézzük, akkor elég ijesztő a téma.

Másrészről viszont az ember nagyon hamar megtalálja azt, amire valóban szüksége van. Lássuk be, néhány zsák kutyatáphoz nincs szükségem raklapos állványrendszerre, se gördíthető polcrendszerre, se semmilyen más, nagy raktárakba való megoldásra. Nekem egyszerű, mezei polcok kellenek, amik bírják a strapát. Végül rozsdamentes fémpolcok mellett döntöttem egyébként, bár a salgó polcokon is gondolkodtam. Az utóbbiak ugyan praktikusabbnak tűnnek, de lássuk be: a fém polcok egy nagyon kicsit esztétikusabbak, én pedig azért mégis csak a lakásomon belül fogom tartani őket, ahol bárki láthatja. Ha a garázsba kerülnének, akkor egyértelműen a salgó nyerne, így viszont a fém polcrendszer mellett tettem le a voksomat.

Amennyire ijesztő volt tehát elsőre a polcrendszer választás, végül annyira egyszerűen meg is oldottam. Most már itt áll a fém polc a spájzban, és határozottan elégedett vagyok vele. Látszik rajta, hogy hosszú éveken át bírni fogja a strapát, aminek kiteszem, úgyhogy határozottan nincsenek kétségeim afelől, hogy jót választottam. A jövőben még lehet, hogy a garázst is felújítjuk, és szerintem akkor is majd a RackingLog oldalán fogjuk megtalálni a megfelelő polcrendszert hozzá.