Puncs, a kutyám megőrülne, ha nem vinném le minden nap a közeli kutyaparkba játszani. Ez nekem is nagyon jó, stresszes a munka, de amikor sétáltatom őt és játszunk a parkban, mindent kikapcsolok. Lazítok, kiengedek és kicsit megmozgatom a testem, ami egész nap az irodában tesped abban a rém kényelmetlen székben.

Amióta itt lakom, mindig ide járunk és ennek már vagy tíz éve lassan, így aztán nem nagyon van ott olyan ember (és kutya sem), akit ne ismernék. Főleg azokkal lettem nagyon jóban, akik nagyjából ugyanabban az időpontban szoktak sétáltatni, mint én. Van ott egy vak lány, Bianka, aki nagyon kedves, vele sokat beszélgetek. Nagyon érdekes dolgokat mond a vakvezető kutyákról, persze a legtöbbet az övéről, Daniról, mert ő aztán tényleg hihetetlenül okos.

De nem Biankáról akartam most írni, hanem egy másik kutyás ismerősömről, Sándorról. Ő ritkán beszélgetett velünk. Általában egyedül ült a padon, a telefonjában merült el. Azért köszönt nekünk mindig, de nem igényelte a társaságunkat. Egy hétköznap délelőtt, amikor nagyon kevesen vannak a parkban, mégis szóba elegyedtünk egymással. Kiderült, hogy egy flottakezelő cégnek dolgozik, ami hihetetlenül jól jött nekem, mert mi pedig éppen valami ilyesmit keresünk a saját cégünknek, mert akikkel eddig dolgoztunk, azokkal nem voltunk elégedettek. Nagyon nem, mert nyílt végű lízing szerződésünk volt, amit mi fizettünk is rendesen, de egy NAV ellenőrzés alkalmával a szerződésben leírtakat úgy ítélte meg a NAV, hogy nem tökéletesen legális. Úgy gondolták, hogy arra ment ki az egész, hogy a szerződés lejárata után olcsóbban, a piaci ár alatt vehessük majd meg a kocsit. Mi viszont tulajdonképpen csak azt tettük mindig, amit a flottakezelő, lízingbeadó cég mondott nekünk, semmi gyanúsra nem figyeltünk fel a szerződésben. Azt mondják, csak néhány fogalmazásbeli hiba okozta a gondot, de mi azért mindenképpen szeretnénk váltani. Azt mondta erre Sándor, hogy pontosan tudja, mi a probléma, ő is szembesült már hasonlóval, azt is tudja, hogyan kell kivédekezni az ilyesmit. Az ő cégének megadta az elérhetőségét, ha érdekel, te is nézd meg őket. Honlap alapján elég szimpik, jövő héten lesz ezzel kapcsolatban értekezlet, mindenképpen ajánlani fogom Sándorék cégét. Maga az ember is szimpatikus nekem. Őszinte, becsületes, keményen dolgozó ember benyomását keltette. Pont olyannak látszik, akivel szívesen együttműködnék.