Aki ismer, az tudja, hogy nagyon szeretem az állatokat, így nem meglepő módon van két kutyám is. Mindkettő keverék, és ahogy annak lennie kell, az egyikük fegyelmezettebb, míg a másik kicsit szeleburdi. Nehezen tudom őket egyszerre elvinni sétálni, mert hajlamosak egymást belevinni mindenféle huncutságba. Ha az egyik megindul, akkor garantáltan a másik is benne akar lenni a buliban. Egyébként nagyon cukik, imádom őket, ők is engem, de nem igazán tekintenek rám főnökként, sokszor alulmaradok és inkább a saját fejük után mennek.

De egyszer úgy voltam vele, hogy lesz, ami lesz, bevállalom az édes hármas sétát, nagy baj nem lehet. Gondoltam én…Szokás szerint egy kutyafuttatóba vezetett az utunk, amit egy hazafelé tartó kényelmes sétával szoktunk levezetni. Meglepően jól ment minden, míg nem elsétáltunk egy ház mellett, ahol mindenféle dobozok voltak kihelyezve. Hát a fegyelmezett kiskutyámnak annyira megtetszett, hogy odabattyogott, megszaglászta és lepisilte. Természetesen a művelet befejezésének a végére ért oda egy nagyon kedves úr, akitől nem győztem bocsánatot kérni. Beszédbe elegyedtünk és elmondta, hogy a kutyuska egy napelemet pisilt le.

Megnyugtatott, hogy semmi baj nem történt, ettől nem ment tönkre, ne aggódjak. Majd hosszasan mesélte, hogy a napelemek a nap sugaraiból csinálnak energiát, ami pedig áramot termel. Habár nem volt túl fiatal, látszott rajta, hogy milyen fontosnak tartja ezt a fajta fejlődést.

Megkérdezte, hogy tudom-e, hogy létezik napelem farm telepítésére támogatás?! Mert ahova éppen most építenek, oda is egy korábbi támogatás segítségével sikerült megvalósítani a projektet- Ajánlott egy oldalt is, ahol minden hasznos információt megtalálhatok a napelem farm telepítésére vonatkozó támogatásról, amely 2020-ig tart. Mint kiderült ez a fajta támogatás vissza nem térítendő, és akár a teljes napelem farm telepítés költségét is fedezheti. De sajnos csak olyan vállalkozások pályázhatnak, amik megfelelnek adott feltételeknek. Magánszemélyek számára ez nem elérhető. Azonban tovább érdeklődtem, mert egy rokonomnak saját vállalkozása van, hátha érdekelné a dolog. A napelemprojekt.hu oldalán a lehet egyedi árajánlatot kérni és jelezni, hogy érdekel minket a pályázat, melynek megírásában is kérhetünk segítséget.

Az kedves úriember szavainak hatására, hazatérve rákerestem az oldalra és elküldtem a rokonomnak, arra buzdítva, hogy próbálja meg, akkor is, ha még nem gondolkozott el rajta.