A barátnőm él-hal a kutyákért. Egész életében volt kutyája, már gyerekként is ott ugrált körülötte mindig egy szőrös négylábú barát. Nincs ez másként felnőtt korában sem, jelenleg hat kutyát tart az udvarán. Szerencsés, mert nagy a kert és simán elfér nála ennyi eb, de akkor is, én nem tudnék ennyi kutyával napi szinten foglalkozni. Kiállításokra is hordja mindig a kutyáit, van közöttük díjnyertes is. Ezek a kiállítások arról szólnak, hogy egy szakmai zsűri értékeli a kutya megjelenését, szépségét, a fajtára jellemző jegyeket a kutyán, aztán egy rövid bemutató alkalmával a nézők a kutya és a gazda kis produkcióját is megnézhetik. Végül pedig kihirdetik a győztest, aki büszkén mosolyog a kissé már unott kutyája mellett.

Múlt héten engem is elvitt magával egy ilyen kiállításra és én őszintén csodáltam a kutyák türelmét és kitartását. Már a kiállítás kezdete előtt elmenekültem volna szívem szerint, az a hangzavar és rengeteg ember, hihetetlen volt. De a kutyák jámboran tűrtek mindent, csak feküdtek vagy a gazdáikra figyeltek. Mint minden eseményen, itt is voltak szponzorok, akiknek a hirdetései ki voltak plakátolva körbe az egész csarnokban. Amikor már nagyon nem tudtam elviselni a tömeget, kicsit elmentem körbe nézni és megakadt a szemem egy hirdetésen. A cégalapítás 2020 mottó keltette fel a figyelmemet, mert már régóta fontolgattam a saját vállalkozás és cég elindítását. De mindig volt valami, ami miatt meggondoltam magam vagy visszatáncoltam az egésztől, úgyhogy egyelőre csak ábránd maradt. De ez nem lehet véletlen, gondoltam, hogy pont itt és most botlok bele egy ilyen hirdetésbe.

Meg is néztem a hirdető weboldalát, ahol minden hasznos információt megtaláltam a cégalapítással kapcsolatban. Nagyon vigyáztam rá, hogy a barátnőm ne vegye észre, de majdnem az egész kiállítás alatt a telefonomat bújtam és minden információt magamba szívtam, ami kapcsolódott valahogy a cégalapításhoz. Mások tapasztalatai, jogszabályi hátterek, mire érdemes figyelni, mik a lépései az egésznek… Egyszóval tényleg mindennek utána olvastam és úgy indultam haza a kiállításról, hogy megszületett bennem az elhatározás: megalapítom a saját cégemet. Mindig is volt tehetségem az üzleti dolgokhoz, még apukámtól lestem el sok mindent, gyerekként mindig ott tébláboltam körülötte, amikor az üzleti ügyeit intézte. És érdekel is az üzleti világ, de nagyon nem tudok beosztottként dolgozni. Egy saját cégben viszont a magam főnöke lehetek, csak rajtam múlik a cég sikere és bevallom, sokkal szívesebben is dolgozom, ha tudom, hogy a saját cégemről van szó. Ilyen gondolatokkal tértem haza a kutyakiállításról, néhány nappal később pedig már a cég irodájában ültem, akiknek a hirdetését láttam.

Minden zökkenőmentesen folyt, rengeteg kérdésem volt még a témával kapcsolatban, de szép türelmesen mindet megválaszolták az irodában. Miután megegyezésre jutottunk, már csak a papírmunka és a folyamat elindítása volt hátra, amit habozás nélkül meg is tettem.