A kutyák kedves állatok, de ha befogadunk egyet, akkor elsőre nem is tudjuk, hogy mennyi mindenre van szükségük. Azt is elő kell készíteni, hogy az állatnak megfelelő legyen az otthona, és biztonságos környezetbe vigye haza. Ha csak néhány alapvető dolog készen áll a kutya érkezés előtt, mint például egy hám, póráz, valamint tálak az ételhez és vízhez, akkor ez már nagy előrelépés lehet a beszoktatási időszak megkönnyítésében. De mindezek felett a legfontosabb dolog, ami egy kutyának kell, az az étel és a víz. Ehhez egyrészt el kell menni egy rendes állateledel boltba, és megvenni a tápot. Ebből se mindegy, hogy milyet veszünk, mert a kutyáknak más koruk lehet, és más igényeik.

Az nem titok, hogy egy állat eltartása sokba kerül, és még az alap felszerelés se olcsó. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy esetleg hol kaphatunk jó dolgokat olcsóbban. Például én is egy általános boltban vettem kutyatálat az én kutyámnak. Előre kinéztem az akciós újságból, amit innen letölthetsz: https://akcioleso.hu/pepco-akcios-ujsag

Az ilyen újságok azért is hasznosak, mert az ember amikor a boltban van, sokszor nem veszi észre a sok tárgy között az akciókat. És azt sem tudja átgondolni, hogy esetleg egy- egy tárgyat mire tudna még felhasználni. Például ugye amit én kutyatálnak vettem, az csak egy mélyebb tányér, ami nem kutyáknak készült, de mivel nagyobb a súlya, a kutyám tudja használni. Persze az akciós újságokban ezen kívül is van még egy csomó jó ajánlat, és esetleg pont ezekben találja meg az ember, amit már régóta keres.