Andrea barátnőm régóta nagy állatimádó, ideiglenes gazdiként számos mentett cicával és kutyával is foglalkozott korábban, de egy éve örökbefogadott egy fiatal, gyönyörűszép, ám lelkileg sérült németjuhászt, Mangót.

Pár hónap intenzív egyéni terápia után Mangó szerencsére már komoly fejlődést mutatott, úgyhogy nagy volt az boldogság, s Andi a terapeuta beleegyezésével hamarosan engedelmességi tanfolyamokra kezdett járni imádott négylábújával. A kezdő és a haladó engedelmességi tanfolyamokon is sikert értek el, és Andi legnagyobb örömére Mangó egyre jobban kijött a többi kutyával is.

Andi úgy volt vele, hogy ennél több már nem is kell. Azonban a haladó tanfolyam után a kitartó törődés és az egyéni fejlesztő foglalkozások hatására Mangó lassacskán olyan mintakutyává vált, hogy a barátok és szomszédok is csodájára jártak.

Andi ekkor határozta el, hogy Mangót elindítja a kísérő kutya vizsgán is.

Természetesen Mangó csodásan szerepelt, minden gond nélkül átment a vizsgán, és az oklevelének megszerzése alkalmából Andi ünnepi vacsorát szervezett. A vacsorára én is meghívást kaptam, természetesen Csutkával, a három éve mentett mudimmal együtt. Nagyon vártuk ez az estét mindannyian, hiszen Mangó ünneplése mellett sok régi jóbarát találkozását is jelentette ez az alkalom.

A vacsora napján koradélután elmentünk Andival új labdákat és jutalomfalatokat vásárolni meg beülni valahová egy kávéra, Andi párja pedig elment bevásárolni a vörösboros marhapörkölthöz. A bevásárlással már épp megvoltunk, és kinéztünk egy szimpatikus kis kávézó teraszt is, amikor megcsörrent Andi telefonja. Gábor volt az, Andi párja.

És itt kezdődtek a bonyodalmak. Gábor elmesélte, hogy elromlott a gáztűzhely, egyik rózsa sem megy, és már a harmadik gázszerelőt hívja, de mindegyik azt mondta, hogy legkorábban másnap vagy harmadnap tudna csak kimenni.

Andi ugyan nem esett kétségbe, de Gábor eléggé el volt szontyolodva, már jó előre kitalálta, hogy az apja speciális receptjével fog minket elkápráztatni. Ekkor szerencsére eszembe jutott, hogy a szomszédomnak, Áginak egyszer kiszállással együtt 2-2,5 óra leforgása alatt javították meg a cirkóját, és emlékeztem, hogy később megemlítette azt is, hogy neten a gázszerelés gyorsszolgálat kifejezésekkel talált rájuk, és hogy ez a cég nem csak cirkóval, de mindenféle gázszereléssel is foglalkozik.

Keresgélni viszont nem akartam, mert most minden perc drága volt, úgyhogy rácsörögtem Ágira, ő pedig kikereste és átküldte nekem az oldalukat, Andi pedig átküldte Gábornak.

Gábor hamarosan telefonált is vissza, hogy állítólag 1 órán belül ott lesznek, úgyhogy beültünk Andival a betervezett kávénkra. Elmesélte, hogy egy szegedi ismerőse egyszer nemhogy napokon át, de hónapokig nem tudott gázszerelőhöz jutni, mert egy szakember se ért rá. Ilyen történeteket én is hallottam, mondtam is, hogy hát igen, ráadásul úgy tűnik, hogy Pesten sem feltétlenül egyszerű a helyzet, ha gázszerelés gyorsszolgálatot keres az ember.

A kávé mellett végül mi is átpörgettük az oldalt, amit Ági küldött, és láttuk, hogy adott esetben tényleg akár egy órán belüli kiszállást is tudnak vállalni, illetve 0-24 órás ügyeletük is van. Ezen kívül több mint 30 év tapasztalata van a cégnek, ami szintén nem mindegy, ahogy az sem, hogy tényleg úgy tűnt, kevés dolog akadhat, amihez ne értenének gázszerelés tekintetében.

gázszerelés gyorsszolgálat

Számítógépes vezérlésű és régi típusú gázkészülékekkel egyaránt foglalkoznak, és legyen szó akár javításról, szerelésről, esetleg karbantartásról vagy épp cseréről, mindenben rendelkezésre állnak.

Andi el is gondolkodott, hogy szólni kéne Gábornak, hogy ha már ott vannak, nézzenek rá a gázbojlerükre is, mert néha az is rendetlenkedik, de aztán kiderült, hogy Gábor ebben már megelőzte őt, mert telefonon jelezte nekik ezt is előre, s közben már kint is voltak a háznál.

Andival kikértünk még egy-egy narancslét is, s amíg ő sms-ezett a meghívottaknak, hogy pici csúszás várható a vacsival, addig nézegettem tovább az oldalt, s arra gondoltam, hogy gázszerelés gyorsszolgálat terén tényleg nem lehet könnyű ilyen széles spektrumú szolgáltatási körrel kecsegtető céget találni.

Nem is tudtam volna olyasmit találni, amivel ne foglalkoznának. A kondenzációs kazántól az átfolyós vízmelegítőn és a termosztáton keresztül a konvektorig mindennel foglalkoznak, és a márkakompatibilitás területén is figyelemreméltóan széles a repertoárjuk. Kazánok terén például vállalnak Aristont, Bosch-t, Junkers-t, Buderus-t, FÉG-et, Hajdut, Stiebel Eltront, Baxi-t, Vaillant-ot és még több más márka gyártmányait.

gázszerelés gyorsszolgálat

Emellett számlájuk érvényes még a biztosítónál is, és munkavégzés esetén a kiszállási díj alól is mentesül az ügyfél, ami szintén fontos tényező.

Közben Gábor már hívta is Andit, hogy a gáztűzhely csodásan működik, már a bojlert nézik, és a vöröshagyma már a tűzön van. Nahát, mondta Andi, miután letette a telefont, ez nem semmi, ennek a cégnek az oldalát átdobom a kutyaterapeutámnak, Angélának is, mert szegény már hetek óta szenved a turbo kazánjával, aztán este a vacsin meg még átbeszéljük, hogy kinek milyen tapasztalatai voltak.

Erre mondtam neki, hogy írja meg azt is, hogy még visszahívást is lehet kérni teljesen ingyenes tanácsadásra, ami szintén nem mindegy, főleg, ha trükkösnek tűnő hibáról van szó. Andi meg is írta, de aztán a fejéhez kapott, mert eszébe jutott, hogy Angéla már a városon kívül lakik, Solymáron, és nem tudtuk, hogy vajon kimennek-e így is.

Gyorsan lejjebb görgettünk még az oldalon, és hála istennek hamar megnyugodhattunk, mert láttuk, hogy nem csak hogy Solymárig, de Pest megye területén szemlátomást bármeddig kimennek, akár például Visegrádig is.

Gábor közben újra telefonált, hogy már jó a bojler is, és teljesen korrekt volt az árazás, a szakemberek pedig láthatóan profik voltak, szakszerűek és segítőkészek. Miközben beszélgettek, még tanácsot is adtak, amikor Gábor mesélt nekik arról, hogy a Tai chi tanárának meg a cirkó radiátorából csepeg picit a víz.

Már indulni készültünk lassan, de Andinak ekkor még eszébe jutott, hogy a szüleinél meg valami makacs káddugulás van, és hogy milyen jó lenne arra is ilyen igazán megbízható, korrekt és szakmailag színvonalas gárdát találni.

Mondtam neki, hogy akkor lehet, hogy nem kéne messzire menni a keresgélésben, mert lehet, hogy neki elkerülte a figyelmét, de az oldal tetején ott van, hogy ez a csapat duguláselhárítással és sok egyéb vízszerelési üggyel is foglalkozik. Nos, természetesen ez volt a hab a tortán.

Végül tehát egy igen kellemetlenül indult délután után egész jó hangulatban kerekedtünk fel a kávézóból, hiszen nem csak Mangó oklevél ünnepsége lett megmentve, de nagy valószínűséggel megoldottuk Angéla problémáját és Andi szüleinek a nehézségeit is.

Visszafelé még beugrottunk egy cukrászdába is, vettünk néhány édességet a partihoz, és mire megérkeztünk a házhoz, már isteni illatok szálltak az udvarban is. Gábor a pörköltet kevergette hatalmas mosollyal az arcán, és Angéla is ott volt már, épp valami új mutatványt tanított a friss diplomás, vidám Mangónak.

Egy szó, mint száz, az este végül fergetegesen jól alakult, tizenöten voltunk nyolc kutyával, a marhapörkölt pedig mennyei lett és igazán különleges.