Hosszas időbe telt, mire egy otthonos környezetet alakítottam ki magamnak új albérletemben. Nemrég költöztem csak el otthonról, hiszen egy másik városban járok egyetemre. Ösztöndíjas képzésen vagyok, így az iskolának semmilyen költsége sincs, de az albérletemet és annak fenntartását bizony valamiből fedeznem kell. Nem volt opció ugyanis, hogy kollégiumba menjek, hiszen a kiskutyám is költözött velem együtt.

A kutyatartás sem egy egyszerű feladat így, hogy már egyedül vagyok. Mi több, nem is olcsó mulatság, hiszen a különféle kisállat eledeleknek és kutyatápoknak nagyon megkérik az árát mostanában.

Az első pár hónapban a szüleim segítettek ki anyagilag, azonban itt volt az ideje, hogy elkezdjek dolgozni én is. Persze nagyon kényelmes, ha úgy tartanak el valakit, én azonban saját magamnak akartam megkeresni a pénzt legalább a saját magam és kiskutyám ellátására.

A “diákmunka budapest” kulcsszóra a TopiWork iskolaszövetkezet oldalán találtam meg a megfelelő álláslehetőségeket.

Az iskolaszövetkezet oldala már látszatra nagyon ígéretesnek bizonyult, így reméltem, hogy a későbbiekben sem kell majd csalódnom bennük. Munkakör, város és kategória szerint tudtam keresgélni a meghirdetett pozíciók között.

Rengeteg volt a gyakornoki állás műszaki, informatikai, gazdasági és marketing szakirányban is, de voltak otthonról végezhető munkák, alkalmi munkák és fizikai munkát hirdető álláslehetőségek is. Emellett olyan cégekkel dolgoznak együtt, akik fejlődést és hosszútávú stabil munkát kínálnak, valamint nagy színvonalat képviselnek. Ki ne akarna egy ilyen helyen dolgozni?

Arról nem is beszélve, hogy sok helyen még a szakmai gyakorlat leigazolására is van lehetőség. Ez azért nagy bónusz, mert amikor eljön a gyakorlat teljesítésének ideje, nem kell már új hely után kutatnod. Na meg persze már sokkal előbb is leigazolhatod velük a munkavégzést, így akár egy félévet is spórolhatsz az egyetemi képzésből.

Én főként a pénzügyi álláslehetőségek között nézelődtem, hiszen ez áll legközelebb a tanulmányaimhoz. Több pozícióra is leadtam a jelentkezésemet és rövidesen fel is vette velem a kapcsolatot az iskolaszövetkezet.

Voltam több interjún is és végül az egyikkel sikerrel is jártam. Szimpatikusnak talált a munkáltató cég és én is nagyon akartam az állást, így mindenki nagyon jól járt.

Már pár hónapja dolgozom a cégnél és egyre jobban szeretek itt lenni. Egyszerűen imádom a munkámat is és a munkahelyi közeg is remek.

Az iskolaszövetkezettel is teljes mértékben elégedett vagyok. Az adminisztráció mindig elképesztően gyors és egyszerű, valamint nagyon segítőkészek, ha valamilyen probléma adódik.

A fizetésemet is mindig időben megkapom, így pontosan tudok előre tervezni a kiadásaimmal és időzítetten fizetni a számláimat.

A TopiWork iskolaszövetkezetnek hála lett egy stabil állásom és egy fix keresetem is, amivel nem csak az én szükségleteimet tudom fedezni, de kiskutyámnak is meg tudok adni mindent, amire csak szüksége van.

Ha neked is kellene szuper diákmunka budapest területén, akkor csak is a TopiWork szövetkezetet tudom ajánlani!