Azt hiszem, hogy a nagymamámmal kezdődött a kutyaszeretetem. Nem tudom igazán megmondani, hogy mit szeretek ennyire ezekben a kis tündéri lényekben. A személyiségüket talán, vagy az alaptermészetüket. Egyszerűen nem tudok rossz szemmel ránézni egyetlen kutyára sem. A filozófiám az, hogy ha egy kutya rosszul viselkedik, az sokkal inkább a gazda hibája, mint az állaté.

Mikor kertes házba költöztem, végre nekem is lehetett egy saját kutyám. Egy tündéri kis tacskót választottam. Korábban rengeteg tacsi plüssöm volt, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy egy ilyet szeretnék majd magamnak. Az örökbefogadás mellett döntöttem, mivel úgy gondoltam, hogy ez a legfelelősségteljesebb választás. Rengeteg kutya rostokol menhelyeken  és hatalmas öröm volt egy ilyen kis tüneményt kimenteni.

Elolvastam minden könyvet a felelős kutyatartásról, úgyhogy biztos voltam benne, hogy jó otthont tudok majd biztosítani neki. A kutyus nagyon boldog volt nálam, viszont azt vettem észre, hogy nem tud elég társasági életet élni. Szerette a mókusokat a fán, a szomszéd kutyusokat, de a sétákon kívül nem nagyon volt lehetősége arra, hogy más kutyákat megismerjen. Nem akartam, hogy ez így maradjon.

Elvittem ezért egy kutyafuttatóba, ahol a legnagyobb meglepetés az volt, hogy nem csak ő talált új barátokat. Elkezdtem beszélgetni a többi kutyatartóval és nagyon boldog lettem. Hasonló gondolkodásmódú emberek voltak, mint én, akik szívből szerették a kis állataikat. Ahogy teltek a hetek és hónapok, elhatároztuk, hogy rendezni fogunk valami nagy eseményt a kedvenceinknek. Egy kutyabemutató tűnt a legjobb ötletnek.


Ezalatt természetesen nem azokat a túlcsicsázott rendezvényeket értjük, amik szinte állatkínzásnak minősülnek. Csak ki akartunk bérelni egy helyet, ahol bemutathattuk volna a kutyusainkat és megjutalmazhattuk őket a végén. Az eseményre természetesen bárki eljöhetett, akinek kutyája volt, úgyhogy új kapcsolatok megkötésére is volt lehetőségünk a kutyabemutató keretén belül.

Nekem azonban nem volt ennyi elég, hozzá akartam adni egy kis pluszt. Elvégre annyit tettek hozzá a kutyafuttatós ismerőseim az életemhez. Elkezdtem keresgélni az interneten, amíg a fotofal kulcsszóra ki nem adta a Selfiegép oldalát. Korábban még nem is hallottam hasonlóról, úgyhogy először utánanéztem annak, hogy miként működik ez a termék.

Már az oldal is nagyon tetszett, mivel nem volt túlságosan csicsás, de mégis nagyon figyelemfelkeltő volt. Hasonló volt a stílusa, mint ahogy a kutyabemutatót elképzeltük. Színes, életvidám és biztató. Nem azt éreztem, hogy egy véletlenszerű terméket reklámoznak, hanem azt, hogy a szívüket is beletették abba, hogy a Selfiegép egy egyedi és minőségi gépezet legyen.

Véletlenül a fotofal kategóriába léptem be, de itt is tájékoztattak arról, hogy hogyan kell elképzelni a Selfiegépet. Ez egy olyan, saját márkás szerkezet, amelyet kibérelhetünk rendezvényekre. Nem egy szokványos fotómasina, mivel rengeteg plusz funkciója van. Ilyen például az, hogy rövid mozgóképeket is tud rögzíteni. Emellett a telefonunk kamerájáról jól ismert vicces maskarák sem maradhatnak el.

Mindezek mögé pedig gyönyörű, egységes hátteret tudunk teremteni, ha kibérelünk egy fotofalat is. Érdemes végignézni mindegyiket és utána kiválasztani, hogy melyik illik a legjobban a rendezvényünk hangulatához. Én alig tudtam dönteni, mindegyik olyan szép volt. Voltak itt gyönyörű virágok, letisztult faminták, színes négyzetek, tűzijátékok. El sem tudtam képzelni, hogy mennyire hihetetlenül nézhetnek ki ezek, miután feltöltöm internetre.

Két módja van annak, hogy megosszuk másokkal a szépséges fotofal előtt készült képeinket. Az egyik, hogy a gép azonnal kinyomtatja az elkészített fotóinkat. Akinek volt polaroid gépe valaha, az tudja, hogy ez micsoda móka és mennyire le tudja döbbenteni az embereket. Én azt vettem észre, hogy még mindig el szoktak ámulni azon, ha egy kép, az elkészülés után rögtön a kezükben landol. Egyszerűen nem lehet meghaladni ezt a technológiát és annak egyszerű szépségét. Minden egyes alkalommal egy egyedi élmény, amit majd otthon elmesélhetnek a résztvevők. Ha azt szeretnénk, hogy híre menjen a rendezvényeinknek, akkor szerintem ez egy nagyon szuper meglepetés.

Legyen azonban akármennyire szuper is az, hogy a tűzijátékos hátterek előtt készült képeinket rögtön a kezünkbe foghatjuk, bajos lenne már csak ilyen formában felhasználni őket. Ki ne akarná rögtön feltölteni a közösségi médiára, ahogy lila szívecskék előtt áll, mintha valami filmben lenne? A Selfiegépnek erre is van megoldása, mégpedig az, hogy digitális formában is eltárolja ezeket a képeket. Mindenki el tudja küldeni magának, majd a készülékéről fel is töltheti az internetre. Szerintem ez egy zseniális megoldás, mivel így sokkal nagyobb befogadó tábornak tud eleget tenni.

A hátterek 240×240 cm-esek. Nekem nagyon rossz a képzelőerőm, de a lényeg, hogy közös képekhez is elég nagy háttérfelületek. Szerencsére ez nem megy a helytakarékosság rovására. 3×3 méternél több szabad helyre nincs is szükség, ami nagyon megkönnyíti a szervezők munkáját. Nem kell a fotofalról lemondanunk csak azért, mert nincs elég nagy termünk. Szerintem ebből is látszik a cég fő filozófiája: szépséges képek és kompaktság.

Mindegyik háttérből csak egy van, úgyhogy érdemes előre gondolkozni és korábban lefoglalni egyet a rendezvényünk napjára. Meg is értem, hogy ilyen limitáltak, elvégre olyan kidolgozott és szép a designjuk. Egyébként az, hogy csak egy darab van, csak arra ösztökéli a rendezvény szervezőit, hogy minél előrelátóbbak legyenek. Ha nincs már meg a kívánt háttér, az csak az ő hibájuk, hiszen a Selfiegép oldalán őszintén tájékoztatták őket erről.

Most pedig jöhetne a kérdés, hogy mindez szép és jó, de miként fog eljutni hozzánk a Selfiegép és a fotofal? Én az utóbbi miatt aggódtam a legjobban, elvégre ez már tényleg nem férne el az autónkban. De semmit nem kell aggódnunk emiatt. A cég kiszállítja nekünk ezeket, Budapesten belül ráadásul ingyenesen, ami eléggé hihetetlen. Nagyon boldog lettem tőle. Akármennyire is azt hihetnénk, hogy most már többet nem nyújthatnak a Selfiegép tervezői, de még van egy utolsó szolgáltatásuk, ami nagyon szimpatikussá tette őket a szememben.

A fotofalat és a Selfiegépet sem nekünk kell összeépítenünk. A rendezvény előtt egy órával érkezni fog egy szakember, aki megcsinálja ezt helyettünk. Ha pedig ez nem lenne elég, a bérlés egész időtartama alatt velünk marad. Tehát ha bármi probléma lenne a fotofallal, emberünk azonnal odaugrik hozzánk és segít nekünk. Ez nagyon megnyugtató, nem kell attól félnünk, hogy kínosan nekünk kell babrálnunk a szerkezetekkel. Pedig a rendezvények, legyenek bármennyire is megtervezve, nagyon kiszámíthatatlanok lehetnek. Ezért is jó egy ilyen biztosíték, mint amit a Selfiegép garantál.

Ha egy igazán emlékezetes bulit akartok, akkor lépjetek fel a Selfiegép oldalára. Elvégre egy parti csak annyira jó, mint amilyen jó képek készültek róla. A személyes beszámolók sosem tudják visszaadni úgy a hangulatot, mint pár fotó. Mi nem csalódtunk benne és rengeteg aranyos kép van most már felfüggesztve a házamban, a tacsimmal.