Most, hogy otthon vagyunk a kutyával, volt időnk utánanézni az ablakcserének

Pár hónappal ezelőtt a párommal elhoztunk egy kutyust egy menhelyről. Még eléggé fiatal kutyus, ezért sok mindent meg kell tanítani neki, illetve vannak kötelező látogatások az állatorvosnál, mint például az ivartalanítás.

Ezt nemrég kellett megejtenünk, úgyhogy most egy kicsit pihizünk otthon, nem járunk el hosszabb sétákra, illetve futni sem. Ez idő alatt pedig volt időnk otthon átgondolni, milyen felújításokat kellene elvégeznünk a házon. Tavaly vettük, de a felújítással csak szépen lassan tudunk haladni. Télen ugyebár sok mindent nem lehetett csinálni, ezért még mindig vannak olyan dolgok, amiket nem sikerült megcsináltatni. Ilyen például az ablakcsere is. Eléggé régi ablakok vannak a házban, ezeket mindenképp le kell cserélni.

Azon gondolkoztunk, hogy vajon milyen ablakokra lenne szükség, ami illik is a házhoz, illetve minőségi, de nem kerül csilliárdokba. Rájöttünk, hogy műanyag ablakokra lesz majd szükségünk. Azoknak nagyon jó a minősége, hosszú távon is beválnak, a nyílászárók szerkezete is jól működik, így aztán a hideg sem jön be a házba, sőt, a műanyag ablakpárkányok is hasznosak.

Ez a weboldal pontosan arról (is) ír, hogy mit tudnak a párkányok, miért van rájuk szükség, milyen anyagból legyenek és még sorolhatnám. És pont itt gondolkoztam el rajta, hogy tényleg, miért is van ablakpárkány? A kérdésre hamar megkaptam a választ az oldalon levő információk alapján. Tulajdonképpen a válasz nagyon egyszerű. Ezen keresztül csorog le a víz, ami az ablakot éri. Igaz, hogy ha rossz idő van és nagyon esik, akkor a fal ígyis-úgyis vizes lesz, viszont az csak egy ideig-óráig éri a falat, utána megszárad. Azonban ha folyamatos víz éri a falat (Tehát ha még esőzés közben plusz víz folyik rá, esetleg bármi más miatt gyakran kap vizet a fal), akkor átázik a vakolat, ami akár még a kötőanyagokba is behatolnak, ott viszont ha megfagy, akkor jön a nagy gond, mert szétrepeszti a falat és meggyengíti a szerkezetét.

Ez elég rosszul hangzik, szóval mindenképp olyan ablakokra van szükség, amihez jár ablakpárkány, de ha nincs, akkor is valamilyen takaróléccel meg kell oldani a dolgot.

Mivel műanyag ablakokra akarjunk majd lecserélni ezeket a régi ablakokat, természetesen a párkány is műanyagból lenne és meg is nyugodtam, mert itt is azt olvastam, hogy az egész jó megoldásnak számít. Egyrészt azért, mert divatos, jól beleillik a modernebb lakások, illetve házak stílusához, másrészről pedig azért is, mert az ára sem a fellegekben jár.

És itt jön szóba az, ami nagyon fontos, ha ablakpárkánynak milyen előnyei vannak. Elsősorban fontos, hogy a műanyag ablakpárkányok strapabíróak, kibírják a jégesőt is úgy, hogy azok ne deformálódjanak. Bírják a hideget is, nem torzulnak el. És ahogy említettem, az áruk is nagyon jó.

Szóval én azt mondom ezután, hogy ha végre eljutunk odáig, hogy lecseréljük az ablakokat, akkor csakis műanyag ablakokra fogjuk lecserélni műanyag ablakpárkányokkal. Ez az oldal meggyőzött arról, hogy ez a tuti választás, így ha jön végre a jó idő, akkor keresünk egy céget, ami ezzel foglalkozik. Persze itt érdemes azért gondolni arra, hogy több cégtől kérjünk árajánlatot, mert így azokat össze tudjuk hasonlítani és ki tudjuk választani a legkedvezőbbet.